Окупанти "накрили" артилерією частину Донецької області / фото Донецька прокуратура

Російські окупанти обстріляли з артилерії частину Донецької області. "Прильоти" зафіксовані в Авдіївці, Курахівці та Старій Миколаївці в Краматорському районі. В результаті удару 5 людей загинули, а ще стільки ж отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Такою інформацією поділилися в прес-центрі Донецької обласної прокуратури на офіційній сторінці в Facebook. У повідомленні сказано: "За даними слідства, 14 січня 2023 року війська держави-агресора в черговий раз зі ствольної артилерії і РСЗВ "Град" обстріляли житлові квартали м. Авдіївка, смт Курахівка і с. Стара Миколаївка Іллінівської ОТГ Краматорського району. В результаті атаки окупантів 5 людей загинули, ще 5 отримали поранення різного ступеня тяжкості".

Наслідки обстрілу / фото Донецька прокуратура

Зафіксовано також пошкодження житлових будинків, гаражів, господарських будівель і автомобілів. Прокуратура розпочала досудові розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. ч. 1, 2 ст. 438 КК України).

Відео дня
Наслідки обстрілу / фото Донецька прокуратура

Атака по Україні 14 січня: основна інформація

Приблизно о 14:30 в Україні оголосили повітряну тривогу. Трохи пізніше вона почалася в західних областях країни. Після цього голова Миколаївської ОВА повідомив, що перші ракети увійшли в повітряний простір держави.

Повідомлялося про роботу ППО в Миколаївській, Одеській, Вінницькій, Івано-Франківській, Київській, Хмельницькій та інших областях.

У Дніпрі рашисти поцілили в багатоповерховий будинок, в результаті чого як мінімум один під'їзд повністю обрушився. Під завалами опинилися люди. Згідно з першою офіційною інформацією, внаслідок удару постраждали 10 осіб, з них 2 — діти.

На Харківщині і Львівщині окупанти атакували об'єкти критичної інфраструктури. У Харкові ввели аварійні відключення і тимчасово припинив роботу метрополітен.

Вас також можуть зацікавити новини: