Росія застосовує проти України гіперзвукові ракети "Кинджал" / фото kremlin.ru

Військовий експерт Олег Жданов відреагував на офіційне підтвердження Командування Повітряних сил ЗСУ, що у ніч проти 4 травня зенітний ракетний комплекс Patriot збив над Київською областю російську ракету "Кинджал", випущену з носія МіГ-31К.

"Гіперзвукова ракета, "супер знаряддя", яким хвалився Путін протягом багатьох років. Мультики показував всьому світу і сказав, що "ми можемо подолати будь-яку систему ППО", а ні. Виявилося, що Patriot може збивати "Кинджали", - заявив він. - Отже, прощавай, непереможна зброя, я б сказав так".

На думку експерта, і на Заході, і в Україні багато хто з військових та фахівців дуже чекали на таке пряме зіткнення ЗРК Patriot та гіперзвукової ракети "Кинджал":

Відео дня

"За заявами російської сторони, вона була чи не єдина така у світі. Тому було всім дуже цікаво. Patriot не підвів, збив "Кинджал".

При цьому Жданов акцентував увагу на ще одному важливому моменті:

"Це говорить ще про те, що ракети Х-22, аеробалістичні ракети, старі, радянські, рідинні ми теж зможемо збивати тими ж самими комплексами".

ЗРК Patriot збив ракету "Кинджал" в Україні - важливе

Нагадаємо, 6 травня, командувач повітряними силами ЗСУ Микола Олещук підтвердив, що під час нічної атаки РФ 4 травня українським військовим вперше вдалося збити ракету типу "Кинджал".

Раньше про це повідомляло видання Defense Express, однак у Повітряних силах дану інформацію спростовували.

7 травня у ПС ЗСУ поспішили осадити громадян України, заявивши, що радіти зарано: "Рано росіяни дізналися про цю успішну роботу... Маємо порадіти, що маємо таку зброю, але радіти рано, бо її мало, потрібно значно більше цих систем".