Кадиров "заліг на дно" / фото REUTERS

Військовий експерт Олег Жданов пояснив медійну пасивність глави Чечні Рамзана Кадирова.

"На мій погляд, Кадиров тихенько звалив. По-перше, у нього погіршення стану здоров'я, судячи із зовнішнього вигляду. Різкий набір ваги, він як надута кулька... Кадиров буквально за кілька тижнів набрав божевільну кількість ваги, він весь роздутий. Каже, що є проблеми зі здоров'ям. Плюс я думаю, що Кадиров на сьогоднішній день дуже добре розуміє ситуацію... Пішов у тінь і заліг на дно, тому що розуміє, що настають смутні часи, причому ось-ось вони можуть настати", - зазначив він.

За словами Жданова, глава Чечні "займає кругову оборону у себе в Грозному":

"Він барикадується в Грозному, розуміючи, що ситуація в Росії йде у рознос, що не сьогодні-завтра Путін може бути відсторонений від влади, тому що ось ці безпілотники над Кремлем - це, мені здається, внутрішня фронда просто розгойдує трон, на якому сидить Путін. Дуже все схоже на підставу, щоб показати, що Путін не здатний захистити навіть себе у Кремлі".

Атака на Кремль - що повідомлялося

Як писав УНІАН, 3 травня російські пропагандисти оприлюднили кілька відео з атакою дронами на Кремль. 

При цьому в Росії звинуватили Україну в ударі по Кремлю, назвавши все це замахом на кремлівського диктатора Володимира Путіна.

Однак, прес-секретар президента України Зеленського спростував це, заявивши, що завданням української держави у війні є звільнення окупованих територій, а не удари по Москві.