Рашисти прибувають на передову без належного обладнання / фото t.me/modmilby

Якщо Кремль проведе ще одну мобілізацію, то російська армія буде укомплектована слабкими бійцями.

Як сказав в ефірі Еспресо полковник британської армії у відставці, військовий експерт Глен Грант, Росія могла би підвищити якість своєї армії, якби туди мобілізували представників середнього класу.

"Свіжомобілізовані російські солдати дуже погано підготовлені. Це не означає, що їм бракує кмітливості, і в цьому полягає проблема, тому що якщо російська армія почне набирати більше представників середнього класу, то в їхніх рядах з'являться, наприклад бізнесмени, які набагато розумніші і які будуть воювати краще, ніж алкоголіки перших кількох хвиль. Але ці люди також будуть більш розумними в плані прийняття рішень, і вони не будуть задоволені тим, що керівництво просто кидає їх на поталу, як гарматне м'ясо", - зазначив Грант.

Відео дня

На думку Гранта, у Росії багато населення, але логістика не витримає навантаження, якщо одночасно мобілізувати півмільйона осіб.

"Інша справа, що Путін говорить про додаткових 500 тис. солдатів. Ну, а як ви навчите 500 тис. осіб, хто, наприклад, буде їх тренувати? Хто знайде для них обладнання? Я маю на увазі, що вже протягом останніх місяців людей присилають на передову без належної зброї, харчування і військового вишколу. Тому якщо вони знову наберуть велику кількість людей, ми побачимо ще гірших профанів, якими затикатимуть дірки, які нині створюють Збройні сили України та просуваються вперед", - підсумував полковник.

Мобілізація в Росії - останні новини

Нагадаємо, що у вересні 2022 року Путін оголосив про мобілізацію російських військовослужбовців, які перебувають у запасі. Вже у листопаді він заявив, що її нібито завершено.

Наприкінці січня цього року прес-секретар російського президента Пєсков заявив, що часткова мобілізація діє, оскільки охоплює не тільки військову службу, а й заходи, необхідні для забезпечення завдань військового апарату. 

Російський правозахисник Павло Чиков нещодавно повідомив, що як мінімум в 35 регіонах РФ почали активно розсилати повістки.

За даними ЗМІ, російське командування планує набрати в армію ще 400 тисяч контрактників

Вас також можуть зацікавити новини: