Пєсков підтвердив, що в РФ триває часткова мобілізація / фото УНІАН

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков нагадав росіянам про те, що часткова мобілізація на території РФ все ще діє, адже вона охоплює не тільки військову службу, а й заходи, необхідні для забезпечення завдань військового апарату. 

Пєсков під час прес-конференції знову спробував пояснити, чому у РФ все ще немає остаточного документа про завершення мобілізації, попри те, що Міноборони оголосило про досягнення необхідної кількості призовників. 

"Призов у рамках часткової мобілізації здійснювався до досягнення встановленої чисельності, необхідної для виконання збройними силами поставлених завдань. Міноборони власне рапортувало якраз про те, що встановленої чисельності було досягнуто, у зв'язку з чим призов громадян у рамках часткової мобілізації було зупинено, завершено", - сказав Пєсков. 

Відео дня

При цьому посіпака Путіна уточнив, що наразі в Росії все ще триває часткова мобілізація. Вона потрібна для виконання заходів, необхідних для забезпечення завдань Міноборони.

"Це пов'язано з виконанням завдань військовослужбовцями і так далі, і так далі, і так далі. У цій частині це продовжує працювати", - зазначив він.

Останні заяви про часткову мобілізацію у РФ

Раніше в адміністрації Путіна у відповідь на запит псковського депутата Артура з приводу відсутності офіційного указу про завершення мобілізації на території РФ заявили, що вона все ще триває.

Тоді Дмитро Пєсков спробував викрутитися з положення. Він назвав таку оказію "юридичною особливістю" й закликав росіян орієнтуватися на заяви Путіна. 

Тим часом громадяни РФ масово скаржаться на мобілізацію й кажуть, що на військову службу "гребуть всіх абсолютно". 

21 вересня Путін оголосив у своїй країні нібито часткову мобілізацію, однак повістки отримували не тільки люди, які перебували в запасі.

Вас також можуть зацікавити новини: