В десятках регіонів РФ почали активно розсилати повістки / фото ua.depositphotos.com

У Росії почали активно розсилати населенню повістки. Цей процес стартував у щонайменше 35 регіонах Російської Федерації. 

"Найбільше питань викликають повістки на військові збори, які можуть проводитись лише після указу президента. Такого указу не було, принаймні не опубліковано", – зазначив у Telegram керівник міжнародної правозахисної групи "Агора" Павло Чиков.

За його словами, повістки розсилають мешканцям таких регіонів: Алтайський край, Бєлгородська область, Воронезька область, Калузька область, Кабардино-Балкарська Республіка, Красноярський край, Краснодарський край, Липецька область, Мурманська область, Москва, Пензенська область, Республіка Татарстан, Чуваська Республіка, Свердловська область, Тюменська область, Ульяновська область, Ханти-Мансійський автономний округ, Ямало-Ненецький автономний округ, Республіка Марій Ел, Пермський край, Саратовська область, Нижегородська область, Омська область, Архангельська область, Челябінська область, Тамбовська область, Тверська область, Володимирська область, Санкт-Петербург, Республіка Комі, Московська область, Республіка Дагестан, Ленінградська область, Єврейська автономна область, Республіка Башкортостан.

Відео дня

Правозахисник пише, що поки що це не друга хвиля мобілізації.

Мобілізація в Росії

Після того, як у вересні 2022 року президент РФ Володимир Путін оголосив про проведення в Росії часткової мобілізації, пройшов лише місяць до того, як її нібито скасували. Насправді ж мобілізаційні заходи в РФ не припинялися. 

В Інституті вивчення війни припускають, що Путін відмовився від оголошення повної мобілізації в Росії. За словами аналітиків, про це свідчить законопроект про підвищення призовного віку, який подали до Держдуми.

Раніше уряд Воронезької області офіційно повідомив про початок роздачі повісток. Це робитимуть нібито для актуалізації даних.

Вас також можуть зацікавити новини: