РФ обстріляла Одеський морський порт / фото ua.depositphotos.com

Нещодавній обстріл російськими окупантами порту Одеси і той факт, що керівництво РФ і пропагандисти спочатку озвучували різні версії, свідчить про боротьбу двох ліній в путінському бункері.

Таку думку висловив 24 каналу російський публіцист Андрій Піонтковський.

За його словами, з одного боку це ультрафашистська партія, яка звинувачує Путіна в тому, що він "недостатній фашист". Головний її представник - терорист Гіркін-Стрєлков, який регулярно критикує керівництво РФ і спосіб ведення "спецоперації".

Відео дня

З іншого боку, зазначає Піонтковський, "партія 16 червня" - дня, коли до Києва приїжджали керівники Франції, Німеччини та Італії. На його думку, в Україні вони виконували "установку Кремля" про припинення вогню і переговори, які невигідні Києву.

"Тоді третина оголошується суперечливою територією, заморожується, і це продається народу як перемога. А в США завдання цієї "партії 16-го червня" - нав'язати тезу про те, що війна закінчилася, нех**н і нові HIMARS поставляти", - пояснив тодішній план публіцист, додавши, що обидві лінії борються за диктатора, а сам він не може вирішити, на чию сторону встати.

При цьому його ненависть до українського народу провокує продовження війни та подібні суперечливі кроки, як обстріл порту.

"Коли права півкуля не знає, що робить ліва, вони будуть повторюватися. Це хороший знак. Це знак того, що обидві півкулі в бункері починають розуміти, що вони зазнали поразки", - підсумував Піонтковський.

Як повідомляв УНІАН, 22 липня в Стамбулі підписали угоди про розблокування трьох українських портів - "Одеса", "Чорноморськ" і "Южний" - для вивезення на експорт зерна та іншої сільськогосподарської продукції.

Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков і міністр оборони Росії Сергій Шойгу підписали окремі однакові угоди з ООН і Туреччиною.

Контроль за портами "Одеса", "Чорноморськ" і "Південний" повністю залишається за українською стороною.

Вже наступного дня після підписання Угоди російські війська атакували Одесу чотирма ракетами. В результаті обстрілу є поранені, пошкоджена інфраструктура Одеського морського торгового порту. Коли російські ракети атакували порт, там чекало відправки зерно, але сховище з зерном не постраждало.

Факт обстрілу порту в РФ офіційно визнали лише 25 липня.