Російська армія розташувалася вздовж лінії Дніпра / t.me/vanek_nikolaev

Російське командування направить пошарпані частини військ Росії, відведених з правого берега Дніпра, у Донецьку область.

Як розповів військовий експерт Роман Світан, російська армія розмістилась вздовж лінії Дніпра на вже підготовлених укріпрайонах. Але основна частина пішла - близько корпусу десантників - у район Маріуполя.

"Вони перейшли в режим доукомплектування, частини все ж пошарпані. Ми їх гарненько обточили. Їх призначили для оборонних завдань, хоча кілька місяців вони цим і займалися", 

Зараз цих окупантів "наситять" частково мобілізованими, доукомплектують і поставлять їм завдання штурмового характеру у районі Вугледара-Бахмута, припустив Світан.

Експерт уточнив, що мова йде про близько 15 тисяч осіб або 6 бригадах.

Провал Путіна у війні з Україною

11 листопада стало відомо про звільнення Херсона - єдиного обласного центру, який контролювали росіяни з моменту вторгнення 24 лютого.

Це стало для Путіна найбільшою поразкою у війні, вважають аналітики Інституту вивчення війни. Виведення окупантів з Херсона ускладнює взаємини глави Кремля з "фракцією яструбів". Наприклад, рашистський ідеолог Дугін напередодні закликав "принести Путіна в жертву"

Проблемою для Путіна стали і частково мобілізовані. "Мобиків" без підготовки кидають на найгарячіші ділянки фронту, що неабияк вдарило по наступальній спроможності окупантів і посилило критику Кремля і так незадоволених ходом "спецоперації" російських "націоналістів". 

Зараз, констатують в британській розвідці, російські війська перейшли до оборони на більшості ділянок фронту.

На тлі аварії на полі бою Кремль відновив спроби почати з Україною переговори, проте в черговий раз в ультимативній формі. 

Вас також можуть зацікавити новини: