В ЗСУ пояснили, чому РФ стала частіше бити по Україні з акваторії морей / фото ua.depositphotos.com

Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що Росія почала дедалі частіше запускати ракети по Україні з акваторії Азовського та Каспійського морей, оскільки їхні ракети іноді не долітають до цілей, а падають на голови самих же росіян. Таким чином РФ намагається уникнути репутаційних втрат. 

В ефірі телеканалу "FREEДОМ" він наголосив, що йдеться не лише про ракети Х-101 і Х-555, які окупанти запускають з Каспію.

"Очевидно, що ворог не хоче репутаційних втрат і на Заході, і для власного народу. Щоб було видно, що "найдосконаліша" і "найдорожча" російська зброя падає на голови своїх громадян, падає у Каспійське море. Також ракети, які пускають з бомбардувальників Ту-22М, вони частіше запускають саме з акваторії Азовського моря. Це робиться, щоб "приховати кінці у воду". Впала, то впала, у нас ще є ракети. Тому інколи буває, що ракети падають не просто в Каспійське море, а у житлові будинки самих росіян. З чим ми їх і вітаємо", – пояснив Ігнат.

Відео дня

Падіння російських ракет на території РФ

31 грудня, коли Росія влаштувала масований обстріл території України, одна з випущених ракет не долетіла до цілі і впала в межах держави-агресора. Вона приземлилася на території Волгоградської області.

30 грудня у Руднянському районі Волгоградської області Росії знову впала ракета окупантів. Візуально уламки нагадують частини ракети з сімейства Х-101 / Х-102 — AS-23 KODIAK. Саме це озброєння разом з "Калібрами" і Х-22 активно застосовується рашистами при обстрілах України. 

Вас також можуть зацікавити новини: