Чергова масована атака росіян: відомо про вибухи в кількох областях України / facebook.com/kpszsu

Вранці в суботу, 22 жовтня, по всій Україні було оголошено повітряну тривогу. В кількох областях пролунали вибухи.

Миколаївщина та Одещина 

Як повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім, з півдня відбувся запуск ворожих ракет.

"Повз нас. Ймовірно, на західну і центральну частини [країни]", – написав він.

Відео дня

Місцеві ЗМІ повідомляли про звуки вибухів на Одещині. Після 10:30 очільник ОВА Максим Марченко проінформував, що ворог завдав два ракетних удари по об’єкту енергетичної інфраструктури в області.

"Внаслідок цього у декількох населених пунктах Одеського району немає світла. Наразі комунальні служби та ДСНС займаються ліквідацією наслідків ударів", – додав він.

Як пише "Суспільне Одеса" з посиланням на Одеську райдержадміністрацію, внаслідок ракетних ударів є троє поранених.

Волинь

"Суспільне Луцьк" повідомляло про серію вибухів у місті, після атаки в деяких районах Луцька відсутнє електропостачання.

Сповіщали також, що в місті Ковель на Волині чули вибухи. В місті, як і в Луцьку, відсутнє електропостачання та вода.

Міський голова Луцька Ігор Поліщук близько 9:40 підтвердив, що є прильоти в об‘єкт енергетики.

"Відсутня електроенергія в частині міста. Зробіть запаси води. На місці працюють рятувальники. Деталі згодом", – зазначив він. 

Усі котельні Луцька через знеструмлення тимчасово припинили роботу. Внаслідок обстрілу одна людина отримала опіки.

Рівне

"Суспільне Рівне" повідомляло, що в області пролунали вибухи, містяни сповіщали про перебої зі світлом та водою.

О 9:40 голова Рівненської ОВА Віталій Коваль повідомив, що є влучання. 

"Наголошую, не виставляйте в мережі відео та фото. Чекайте офіційної інформації. І залишайтеся в укриттях!", – наголосив він. 

За словами Коваля, через відсутність електропостачання у місті не працюють радіостанції.

Київщина

Голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба сповістив, що в Київській області працює ППО.

"Перебувайте в укриттях. … Пам'ятаймо про заборону на фото- та відеофіксацію роботи протиповітряної оборони, ворожих об’єктів та їхнього падіння. Бережіть себе та зберігайте спокій!", – зазначив він. 

Близько 10:20 міський голова Києва Віталій Кличко проінформував, що кілька ракет, що летіли на на столицю, збили в області сили ППО.

Хмельниччина

Очільник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій проінформував, що в Хмельницькій області чути вибухи. Хмельницька міська рада сповістила, що місто без світла.

"Просимо за змоги зробити запаси води, адже за годину вона також зникне", – йдеться в повідомленні. 

Близько 9:30, за пів години після першого повідомлення про вибухи, Гамалій повідомив, що ворог продовжує ракетний обстріл області. Після 10 ранку очільник ОВА сповістив, що є влучання по Хмельницькій області. 

Сумщина 

Гучно і на Сумщині. Голова Сумської ОВА  Дмитро Живицький повідомив, що це працюють рятувальники – відбувається планове знищення знайдених боєприпасів. 

Чернівецька область

Очільник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк сповістив, що під час повітряної тривоги над Дністровським районом літак ЗСУ збив ракету, вона впала в озеро.

"Пошкоджень об’єктів та будинків громадян не має. Триває повітряна тривога, залишайтеся в укриттях!", – додав він.

Львівщина

У соцмережах повідомляли про вибухи у Львівській області. Голова ОВА Максим Козицький підтвердив, що в області працювала ППО.

Черкаська область

Начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець сповістив, що  Уманський і частина Звенигородського районів без світла. Це аварійне відключення спричинене ворожими атаками на енергооб'єкти сусідньої Кіровоградщини. 

Кіровоградщина

Близько 10:40 стало відомо, що окупанти завдали ракетних ударів по енергетичних об’єктах на Кіровоградщині – у Кропивницькому та Голованівському районах.

Очільник ОВА Андрій Райкович закликав бізнес та жителів області суттєво скоротити споживання електроенергії. 

"Звертаю вашу увагу, що можливі перебої з постачанням електроенергії. Вимкніть з розеток усі зайві прилади! В області вже є відключення", – додав він.

Реакція на обстріли

На масовані обстріли України вже відреагували в Офісі президента. 

"Чергові ракетні обстріли від терористів, які воюють з цивільною інфраструктурою та людьми. Нічого, витримаємо. Мрія росіян про проблеми в тилу і припинення звільнення територій України - інфантильна. Ми стаємо лише зліші, щодня. А це означає, що будемо давати ще сильнішу відповідь", – написав очільник ОПУ Андрій Єрмак.  

Обстріли росіян 22 жовтня: що варто знати

Як повідомляє Генштаб, протягом доби противник завдав 5 ракетних та 19 авіаційних ударів, здійснив понад 94 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

Ворожих ударів зазнали райони близько 20 населених пунктів. Це, зокрема, Харків, Куп’янськ; Бахмут, Одрадівка, Мар’їнка, Зеленопілля Донецької області; Запоріжжя, а також Нововоскресенське на Херсонщині. Окупанти обстріляли з РСЗВ та важкої артилерії й Нікопольський район Дніпропетровщини. Близько 1000 родин без світла.

Також упродовж минулої доби окупанти атакували українських воїнів у трьох областях.

Вас також можуть зацікавити новини: