Росія хоче завезти на Донбас робітників із КНДР / фото KCNA via REUTERS

Російська Федерація планує завозити будівельників з Північної Кореї на окуповані території Донецької та Луганської областей. Про це домовились на зустрічі російський президент Володимир Путін та голова КНДР Кім Чен Ин.

Як повідомляє Центр національного спротиву, двоє диктаторів також вирішили відкрити в окупованих Донецьку та Луганську "дипломатичні представництва" КНДР. Ці установи сприятимуть завезенню робітників з Північної Кореї та їхньому залученню до будівельних робіт.

"Такі дії Кремля засвідчують відсутність достатньої кількості робітників з території самої РФ чи трудових мігрантів з Центральної Азії, яких вони могли б залучити на ТОТ як для зведення інженерно-фортифікаційної інфраструктури для російських окупаційних військ, так і для будівництва в інтересах окупаційних адміністрацій", - пояснили в ЦНС.

Відео дня

Зазначається, що навесні та влітку 2023 року було зафіксовано спроби загарбників вербувати трудових мігрантів до російської армії. У зв'язку з цим у ЦНС не виключають, що робітничі загони північнокорейців також будуть застосовуватися в інтересах підтримки військ країни-агресорки.

Візит Кім Чен Ина в Росію

У вівторок, 12 вересня, лідер Північної Кореї Кім Чен Ин прибув до Росії на своєму спеціальному поїзді. Він відвідав космодром "Східний", провів зустріч з Путіним,  проінспектував російські заводи з виробництва винищувачів, а також аеродром Кневичі у Владивостоці.

Не виключено, що Путін і Кім Чен Ин під час своїх останніх переговорів обговорювали питання відправки північнокорейських військових на фронт в Україну. 

Колишній співробітник Комітету держбезпеки Радянського Союзу Сергій Жирнов в інтерв'ю УНІАН висловив упевненість, що Путін від зустрічі з Кім Чен Іном жодної вигоди не отримає:

"Це була просто путінська дурість, яка триває вже два роки. <…> Дурість у тому, що Путін і Кім Чен Ин зустрілися. У тому, що Путін сказав, що не дотримуватиметься санкцій. Путін влаштував з ним зустріч на космодромі "Східний" - найгіршого місця, для того, щоб показати, що в Російській Федерації нічого не працює, все розкрадається, немає. Дурність у тому, що Путін і Кім Чен Ин зустрілися. У тому, що Путін сказав, що не буде дотримуватися санкцій. Більшого подарунка [для Заходу] Путіна зробити не міг. Це зрозумів навіть Пєсков, який уже намагається відіграти у зворотний бік, говорячи, що нічого не підписали і все не так зрозуміли"

Вас також можуть зацікавити новини: