Путін і Кім Чен Ин могли обговорювати відправку північнокорейських солдатів в Україну / фото t.me/MID_Russia

Не виключено, що диктатори Володимир Путін і Кім Чен Ин під час своїх останніх переговорів обговорювали питання відправки північнокорейських військових на фронт в Україну. Таке припущення зробив російський опозиціонер, журналіст і соціолог Ігор Яковенко.

"Я думаю, що Китай утримається (від відправки солдатів в Україну - УНІАН), а що стосується Північної Кореї... чому ні? Кримінальників кидають на фронт, і нічого. Це зовсім чужорідне явище. Я, як і раніше, вважаю, що це малоймовірно, що північнокорейські солдати будуть кинуті на фронт у масовому порядку, але ймовірність цього, мені здається, не дорівнює нулю, вона все-таки є", - сказав він.

Також, як зазначив Яковенко, швидше за все, диктатори домовлялися про постачання зброї КНДР Росії і, що Корея отримає натомість:

"Зрозуміло, що натомість, швидше за все, буде продовольство, якісь технології, у тому числі ядерні. Про це всім треба говорити і говорити треба з першими особами. Принципові рішення залежать від повноважень. Тому такі переговори ведуть перші особи. Диктатор з диктатором повинні домовлятися ... Безумовно, ці переговори велися з позиції Кім Чен Ина".

Крім того, напевно йшлося і про те, щоб Китай постачав свою зброю через "прокладку" Північну Корею, вважає експерт:

"Кім Чен Ину наплювати на санкції, він може у відкриту поставляти, а Сі Цзіньпін - ні, у нього близько 70% торгового обороту з країнами Заходу".

Зброя для Росії з КНДР - думка

Як писав УНІАН, командування російських військ знаходиться в настільки відчайдушному становищі, що готове гнати боєприпаси з Північної Кореї, аби хоч якось підтримувати вогневий потенціал своїх військ, зазначив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

"Ці поставки критично не вплинуть на ситуацію у зоні бойових дій. Вони лише ситуативно, а не цілком і повністю, будуть вирішувати виниклі проблеми у Росії зі зростаючим дефіцитом боєкомплекту. І аналогічно по техніці і озброєнням", - упевнений експерт.

Вас також можуть зацікавити новини: