Запаси зенітних ракет в Україні не закінчаться / фото УНІАН

Україні не загрожує виснаження запасів ракет для систем протиповітряної оборони, оскільки союзники поповнюють арсенал України. Про це заявив експерт Центру оборонних стратегій Віктор Кевлюк в інтерв'ю РБК-Україна.

За його словами, ворог атакує енергетичну інфраструктуру України, але спроб знищити об'єкти протиповітряної оборони немає.

"Ракети зенітні у нас не закінчаться. Союзники їх як постачали, так і будуть постачати, навіть ще більше, ніж раніше. Відповідно, виснаження системи ППО не настане", - вважає експерт.

Відео дня

В умовах активної української ППО російська авіація не здатна завдавати бомбових ударів на контрольованій Україною території, зазначає Кевлюк. 

Він нагадав, що до теперішнього моменту Росія втратила 300 ударних літаків і не менше 400 пілотів. Це також обмежує можливості агресора. При цьому повернення в стрій пілотів запасу росіянам не сильно допоможе, впевнений експерт.

"Воювати проти винищувачів, які рік набували досвіду повітряних боїв, поступаючись технічно, але перемагаючи тактично, навчилися перехоплювати всі типи цілей – від "Шахедів" до крилатих ракет – викликаний із запасу пілот таких чудес демонструвати не може", – сказав Кевлюк.

Ситуація з ППО в Україні

В ході недавньої ракетної атаки російські війська випустили 38 ракет різних типів, з яких 25 вдалося перехопити силами української ППО.

На цьому тлі західні партнери продовжують допомагати Україні зміцнювати повітряний щит. Так, США пообіцяли передати ЗРК Patriot. Українські зенітники вже вирушили освоювати ці установки.

Інші країни також у міру можливостей допомагають Україні поставками ППО. Зокрема, днями про плани передати ЗРК повідомили Італія і Канада.

Вас також можуть зацікавити новини: