Росія шукає можливість закінчити війну, впевнений боєць ЗСУ Костенко / фото ua.depositphotos.com

Росія тягне час та шукає можливість закінчити розв'язану проти України війну.

Як зазначив кіборг, військовий ЗСУ та секретар оборонного комітету Верховної ради Роман Костенко, за дев'ять місяців боїв росіяни не досягли жодної зі своїх цілей, передає 24 канал.

"Хотіли захопити Україну за тиждень. Ми пам'ятаємо, як Путін пафосно пропонував військовим домовитися і скласти зброю. Лавров говорив, що ми можемо війну хоч завтра закінчити, якщо Україна капітулює. Україна не закінчила, не капітулювала. А тепер росіяни шукають можливості, як все закінчити", – зазначив він.

На думку Костенка, росіяни зосередили свої зусилля на захопленні Донецької та Луганської областей, вони намагаються придумати хоча б якесь рішення і потягнути час, щоб не зазнати жорсткої поразки.

"Вони шукають можливості, щоб так звані "цілі" війни були хоч якось досягнуті. Найкраще для них – це Луганська і Донецька області. Це "цілі", які можна згодувати російському суспільству. На тлі цього вони будуть намагатися вийти з війни", – підкреслив військовий.

Війна в Україні: останні новини

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, загальні бойові втрати армії Росії в Україні з 24 лютого складають приблизно 92,2 тисячі чоловік особового складу.

За останню добу російські війська завдали чотирьох ракетних ударів і здійснили до 10 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по населених пунктах та позиціях українських військових уздовж лінії зіткнення. ЗСУ тим часом вразили пункт управління, два райони зосередження особового складу й склад боєприпасів армії РФ.

Також повідомлялося, що у Донецькій області росіяни знищили своїх дезертирів, більшість з яких були "зеками".