Українська авіація б'є по позиціях росіян / фото УНІАН, Олександр Синиця

Сили оборони України за добу уразили пункт управління, два райони зосередження особового складу та склад боєприпасів противника.

"Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за добу уразили пункт управління, два райони зосередження особового складу та склад боєприпасів противника", – йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу Збройних сил України.

Також авіація Сил оборони України протягом доби завдала 14 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також два удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів противника.

Відео дня

Генштаб зазначає, що противник зазнає втрат, зокрема, 4 грудня у Запорізькій області в результаті вогневого ураження було знищено до 20 одиниць військової техніки противника різного типу, близько 70 окупантів отримали поранення.

У повідомленні сказано, що на Куп’янському напрямку противник веде оборонні дії на захоплених рубежах, здійснив обстріли з танків та всього спектру артилерії ряду населених пунктів Харківської, Луганської та Донецької областей

На Бахмутському та Авдіївському напрямках противник зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій. Обстрілів з танків та артилерії різних типів зазнали понад 20 населених пунктів.

В Генштабі зазначають, що на Новопавлівському напрямку ворог веде оборону та здійснив артилерійські та мінометні обстріли районів населених пунктів Вугледар, Богоявленка, Пречистівка та Золота Нива Донецької області.

На Запорізькому напрямку противник намагається покращити тактичне положення і здійснив обстріли з танків, мінометів та артилерії районів понад 10 населених пунктів

"На Херсонському напрямку ворог веде оборонні дії, проводить посилення угруповання військ. Здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів, що межують з лінією зіткнення, зокрема Осокорівка, Золота Балка, Дудчани, Білогрудове Херсонської області та міста Херсон", - сказано в повідомленні.

Втрати Росії в Україні

За інформацією Генштаба ЗСУ, загальні бойові втрати армії Росії в Україні з 24 лютого складають приблизно 92,2 тисячі осіб особового складу.

Також Росія втратила: танків – 2929 одиниць; бойових броньованих машин – 5905, артилерійських систем – 1915, РСЗВ – 395, засоби ППО – 211, літаків – 281, вертольотів – 264.