Під загрозою масованих ударів - українська залізниця / фото прес-служби "Укрзалізниці"

Наступною ціллю масованих ударів Росії по Україні, імовірно, стане транспортна інфраструктура, розповів в ефірі телемарафону військовий експерт Сергій Грабський.

"Вони про це казали неодноразово, що транспортна інфраструктура є для них такою ж стратегічною ціллю, як і критична інфраструктура. Зрозумівши, що вони не зможуть впливати на енергетичну інфраструктуру, вони можуть переключатися на транспортні об'єкти. І це було б логічно з їхнього боку, бо вони чомусь свято вірять, що українська залізниця є основним шляхом бойових постачань", - пояснив Грабський.

Можливі руйнування транспортних об'єктів, мостів, тунелів та інших критично важливих споруд.

Відео дня

"Але це навряд дасть їм той ефект, який би вони хотіли отримати. По-перше, залізнична мережа України дуже розгалужена – ми можемо маневрувати. По-друге, той обсяг вантажів, який пересувається в інтересах ЗСУ, він не настільки критичний, щоби руйнування об'єктів залізниці призвело до зупинки бойових дій на фронті", - пояснив експерт.

Масовані удари по Україні – ворог хоче "вимкнути світло" українцям

З 10 жовтня Росія прицільно б'є по українській енергетиці з наміром влаштувати блекаут на тлі зимового періоду. Для цього Кремль застосовує як стратегічну авіацію, так і закуплені іранські дрони-камікадзе.

Водночас після останньої атаки 31 грудня та у наступні дні, коли росіянам не вдалося серйозно пошкодити енергосистему, у колі рашистських "воєнкорів" дії МО Росії почали критикувати.

Інститут вивчення війни вважає, що повітряні атаки не принесуть Путіну той ефект, на який він сподівався.

Напруження серед ультраправих росіян досягло піку після точних прильотів снарядів ЗСУ по місцях скупчення ворога у Макіївці, у результаті яких, за різними даними, загинуло від сотні до кількох сотень мобілізованих.

Також Генштаб підтвердив "бавовну" на базі ворога у Чуланівці Херсонської області 31 грудня. Ліквідованих і поранених близько 500 окупантів.

Вас також можуть зацікавити новини: