Росіяни запустили ракети по Україні / фото міноборони РФ

Голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім повідомив про пуски російськими загарбниками крилатих ракет.

За його словами, російські окупанти вирішили зіпсувати українцям передноворічний день. "Є пуски ракет", - зазначив Кім. На цей час в усіх областях України вже оголошено повітряну тривогу.

Повітряна тривога в Україні 31 грудня / скріншот

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак говорячи про ракетну російську загрозу зазначив, що "невдахи активізувались, але нічого, вони своє отримають". Пізніше Єрмак натякнув, що українська ППО вже працює.

16:07. Почалися відбої повітряної тривоги по областях.

16:05. Кличко уточнив, що в Києві різних ступнів пошкоджень зазнали будівлі двох шкіл у Солом‘янському районі столиці, одна - в Печерському та один дитсадок в Солом’янському районі. Постраждалих на цих об’єктах немає.

15:58. У КМВА уточнили, що унаслідок ракетної атаки на столицю 1 людина загинула, 16 постраждали.

15:57.  У районі повітряного простору Києва працюють розвідувальні БПЛА ворога. Працює наша ППО. 

15:49. У Києві та області знову працює ППО!

Росія запустила ракети по Україні: в країні оголошено повітряну тривогу

15:46. У КМВА повідомили, що в районі Києва знищено 7 повітряних цілей.

Внаслідок падіння уламків: 

  • У Голосіївському районі пошкоджено господарську  споруду та автомобіль. Постраждалих немає. 
  • У Солом'янському районі пошкоджено приватний житловий будинок, готель. 
  • У Печерському районі руйнування готелю, незначні пошкодження прилеглих будівель.
  • Є руйнування у Дніпровському районі. 

Наразі відомо про одного загиблого та 13 постраждалих. Інформація щодо потерпілих та руйнувань уточнюється. 

15:43. З'явилися жахливі кадри наслідків "прильоту" в Києві. Це - Протасів Яр: 

15:37. У Святошинському районі Києва уламки ракети впали на стадіон "Темп". 

фото ОП
фото ОП

15:33. На цю годину до медзакладів столиці госпіталізували вже 11 постраждалих внаслідок російської атаки на Київ, заявив мер Києва Кличко.

15:25. Вибуховою хвилею пошкоджено будівлю палацу "Україна" у центрі Києва.

15:10. Віталій Кличко уточнив, що під час атаки на Київ поранено журналіста з Японії. Його госпіталізують медики. Загалом уже - 8 постраждалих.

15:06. Голова Київської ОВА Олексій Кулеба заявляє, що є загроза повторних ракетних обстрілів та ударів дронами.  Перебувайте в безпечних місцях.

14:57. У Запоріжжі було зафіксовано прильот ворожої ракети. "Інформація про руйнування і постраждалих уточнюється", - повідомив секретар міської ради Анатолій Куртєв.

У Запоріжжі є прильот / фото t.me/kurtievofficial

14:56. Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що за порпередньою інформацією, у столиці загинув літній чоловік, сім людей постраждали в двох місцях вибухів у Солом’янському районі. Одна людина - в украй важкому стані.

14:54. Тим часом журналіст Андрій Цаплієнко повідомляє про нову хвилу ракет. "Орієнтовно 20 пусків, приблизний час підльоту групи ракет до нашого повітряного простору 15:15-15:30", - написав він.

14:49. В Офісі президента показали фото зруйнованого готелю в Києві неподалік метро "Палац Україна".

Росіяни поцілили в готель у Києві / фото t.me/tymoshenko_kyrylo

14:43. У Київській міській військовій адміністрації повідомили, що в результаті ракетної атаки у Соломянському районі пошкоджено приватний будинок. У Печерському районі, поблизу станції метро "Палац України" - потрапляння в готель. Також є руйнування в Голосіївському районі.

14:35. У Миколаєві внаслідок влучання російських ракет є постраждалі, пошкоджені будинки, повідомив мер Олександр Сєнкевич. "У результаті прильотів, в одному з районів міста виникла пожежа. Є пошкодження житлових будинків", - сказав мер.

14:34. "За попередньою інформацією, в Солом’янському районі одна людина загинула. Кілька постраждалих", - повідомив мер Києва Віталій Кличко.

14:25. В Офісі президента повідомили, що внаслідок ракетної атаки росіян у Києві є руйнування, пошкодження зазнав готельний об'єкт.

14:22. Голова Одеської ОВА Максим Марченко зазначив, що в повітрі все ще знаходяться ворожі ракети, тож людям слід перечекати атаку в укриттях.

О 14:16 голова Хмельницької ОВА Гамалій повідомив про "прильоти" в області. За даними ОП, Хмельницький був атакований ракетами, постраждали дві людини.

О 14:07 міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич повідомив, що в місті лунають звуки гучних вибухів. "Гучні звуки вибухів у Миколаєві. Не виходьте з укриттів! З’ясовуємо", - зазначив мер.

Орієнтовно з 14:00 у Києві лунала серія вибухів. Мер столиці Віталій Кличко підтвердив вибухи в Києві. Як зазначає Reuters, у Києві зафіксували 10 звуків вибухів.

"Один з вибухів пролунав між житловими будинками в Солом‘янському районі столиці. Всі служби слідують на місце. Також вибухи сталися в Печерському районі та Голосіївському. Є руйнування", - повідомив пізніше Кличко.

Тим часом, у ДТЕК повідомили, що в Києві, Київській, Одеській та Дніпропетровській областях екстрені відключення світла. "Це превентивний крок, який дозволить уникнути значних пошкоджень енергетичної інфраструктури, якщо ворожі ракети досягнуть цілі", - зазначили в компанії.

О 13:45 у Київській міській військовій адміністрації повідомили про роботу ППО у столиці та області. Голова Київської ОВА Олексій Кулеба нагадав, що нічого не можна не фіксувати та публікувати в соцмережах.

Голова Хмельницької ОВА Сергій Гамалій зазначив, що в повітряному просторі України перебуває орієнтовно 20 ракет. "Можливі повторні запуски! Залишайтеся в укриттях", - наголосив він.

Багато ракет зараз прямують у бік західних областей України. Частина з них вже була збита.

Тим часом, через загрозу ракетного удару на Одещині ввели тимчасові заходи щодо обмеження електроенергії. Як повідомив голова ОВА Максим Марченко, це потрібно для зниження навантаження на енергосистему, тому зараз можливі позапланові відключення.

Такі ж превентивні обмеження по електроенергії застосовані в Харківській, Сумській, Миколаївській, Кіровоградській, Дніпропетровській, а також Житомирі.

Голова Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко повідомив, що над областю зафіксовані російські ракети. "Ракети над Житомирщиною! Не знімаємо, та не викладаємо роботу ППО!", - заявив Бунечко.

Ракетні удари росіян по Україні

Як повідомляв УНІАН, розвідка Великої Британії не відкидає, що Росія найближчими днями завдасть нового удару по Україні, щоб підірвати моральний дух населення у період новорічних свят.

Тим часом, за словами начальника ГУР МО Кирила Буданова, запасів крилатих ракет у Росії залишилося на дві-три масовані атаки по Україні. На одну ракетну атаку окупантам знадобиться півтора-два місяці для того, щоб виготовити необхідну кількість крилатих ракет.

Буданов також зазначив, що до березня 2023 року проблема з наявністю в російській армії боєприпасів, зокрема артилерійських, стане дуже явною. За його словами, запаси боєприпасів у росіян скоротяться до 30%.

Вас також можуть зацікавити новини: