РФ не забирає тіла вбитих окупантів з поля бою, ситуація катастрофічна / фото REUTERS

Російські окупанти не забирають тіла своїх "двохсотих" з поля бою. Катастрофічною ситуація була ще влітку, а зараз тільки поступово погіршується.

Як заявив військовий експерт Олег Жданов, українська армія забирає тіла як своїх полеглих воїнів, так і ліквідованих окупантів на звільнених територіях. Втім, у зонах інтенсивних боїв, зокрема у Бахмуті, поле бою встелене трупами росіян. Ситуація на межі екологічної катастрофи.

"Влітку, коли вони не забирали тіла, вони розкладалися, їх розтягували дикі тварини, поїдали собаки. Трупна отрута потрапляла у грунтові води. Це була величезна проблема. В кращому випадку росіяни забирали тіла, коли вже не було як пройти. В кращому випадку росіяни забирали тіла своїх вбитих солдат в яри. Шукали якісь яри, стягували туди тіла і просто звалювали", - сказав Жданов.

Відео дня

Зараз ситуація трохи змінилася на краще, адже під дією низьких температур повітря тіла повільніше розкладаються. Втім, весною під час відлиги отруєння територій трупними отрутами та запахами повернеться з новою силою.

Ситуація складна через небажання російського військово-політичного керівництва забирати свої тіла. Така кількість трупів може викликати соціальний вибух у Росії.

Війна в Україні: як ЗСУ знищують "другу армію світу"

Як повідомляв УНІАН, загальні бойові втрати Росії на війні в Україні станом на 27 Грудня орієнтовно склали понад 103 тисячі чоловік особового складу. Також РФ втратила: танків - 3 тисячі 16, бойових броньованих машин - 6 тисяч 24, артилерійських систем - 1 тисячу 998, реактивних систем залпового вогню - 418.

Вчора ЗСУ розгромили штаб окупантів. Вони ліквідували командира бригади та кількох топ-офіцерів РФ. Як зазначив президент України, наступний рік має бути вирішальним на фронті.

В ISW повідомили, що сили РФ на Бахмутському напрямку виснажені. Експерти порівнюють ситуацію під Бахмутом з подіями в Херсоні.

Околиці Бахмута Донецької області перетворилися величезну братську могилу російських окупантів. Все навколо встелено трупами окупантів.

Вас також можуть зацікавити новини: