"Трупи забирають, коли неможливо пройти": експерт розповів про долю російських "двохсотих"

Частіше тіла окупантів забирає Україна, але Росія неохоче їх обмінює.

Російські окупанти не забирають тіла своїх "двохсотих" з поля бою. Катастрофічною ситуація була ще влітку, а зараз тільки поступово погіршується.

Як заявив військовий експерт Олег Жданов, українська армія забирає тіла як своїх полеглих воїнів, так і ліквідованих окупантів на звільнених територіях. Втім, у зонах інтенсивних боїв, зокрема у Бахмуті, поле бою встелене трупами росіян. Ситуація на межі екологічної катастрофи.

"Влітку, коли вони не забирали тіла, вони розкладалися, їх розтягували дикі тварини, поїдали собаки. Трупна отрута потрапляла у грунтові води. Це була величезна проблема. В кращому випадку росіяни забирали тіла, коли вже не було як пройти. В кращому випадку росіяни забирали тіла своїх вбитих солдат в яри. Шукали якісь яри, стягували туди тіла і просто звалювали", - сказав Жданов.

Зараз ситуація трохи змінилася на краще, адже під дією низьких температур повітря тіла повільніше розкладаються. Втім, весно під час відлиги отруєння територій трупними отрутами та запахами повернеться з новою силою.

Ситуація складна через небажання російського військово-політичного керівництва забирати свої тіла. Така кількість трупів може викликати соціальний вибух у Росії.

Війна в Україні: як ЗСУ знищують "другу армію світу"

Як повідомляв УНІАН, загальні бойові втрати Росії на війні в Україні станом на 27 Грудня орієнтовно склали понад 103 тисячі чоловік особового складу. Також РФ втратила: танків - 3 тисячі 16, бойових броньованих машин - 6 тисяч 24, артилерійських систем - 1 тисячу 998, реактивних систем залпового вогню - 418.

Вчора ЗСУ розгромили штаб окупантів. Вони ліквідували командира бригади та кількох топ-офіцерів РФ. Як зазначив президент України, наступний рік має бути вирішальним на фронті.

В ISW повідомили, що сили РФ на Бахмутському напрямку виснажені. Експерти порівнюють ситуацію під Бахмутом з подіями в Херсоні.

Околиці Бахмута Донецької області перетворилися величезну братську могилу російських окупантів. Все навколо встелено трупами окупантів.

Вас також можуть зацікавити новини: