Росіяни забирають всі ліки на потреби армії / фото ua.depositphotos.com

В тимчасово окупованому Криму загострюється гуманітарна криза. Зокрема, там зростає дефіцит ліків для місцевих жителів через дії російських загарбників.

"Через переорієнтування медичної системи тимчасово окупованих територій України на потреби російських військових, в Криму зростає дефіцит ліків для цивільних. Пріоритет використання медикаментів зміщений на потреби окупантів. Зокрема більшість йде на лікування військових РФ", - повідомляє Центр національного спротиву.

Зазначається, що на всіх тимчасово окупованих територіях, цивільні медичні заклади перепрофільовують на військові шпиталі.

Відео дня

"За інформацією кримського підпілля, раніше РФ пообіцяла так званому "очільнику" півострова Сергію Аксьонову, що в Криму таких проблем, як в інших регіонах, не буде. Натомість зараз в уряді РФ Аксьонову відповіли згідно з пропагандистськими методичками: "все для перемоги, все для армії", - додали у ЦНС.

Війна в Україні: втрати РФ

За даними Генштабу, українські бійці з початку повномасштабної війни ліквідували понад 145 тисяч російських окупантів.

Як раніше повідомляв УНІАН, у Василівці Запорізької області російські окупанти облаштували дитячу лікарню під шпиталь для своїх поранених, прийом дітей припинено.

Крім того, з лікарень Каховки та Нової Каховки російські окупанти вивезли все медичне обладнання. Медичні заклади у цих містах окупаційна влада закриває, всупереч раніше наданим обіцянкам.

Також стало відомо, що російські загарбники, які зазнають значних втрат на війні проти України, лікують своїх поранених у пологових будинках Луганська. 

Вас також можуть зацікавити новини: