Журналісти встановили імена 92 "випускників" ПТУ в Макіївці / фото Baza

Журналісти встановили імена 92 військових Російської Федерації, які перебували в новорічну ніч у ПТУ в тимчасово окупованій Макіївці. При цьому мінімум ще 16 сімей не можуть знайти своїх родичів.

За інфомацією російської служби ВПС, велика частина загиблих і поранених – це мобілізовані з Самарської області. При цьому військовий комісар області Андрій Вдовін відмовився публікувати прізвища тих, хто перебував у Макіївці в новорічну ніч, коли ЗСУ вдарили по ПТУ.

Родичі мобілізованих повідомили, що більшість загиблих отримали повістки в кінці вересня, після чого близько двох місяців проходили підготовку. Наказ про їх відправку в Україну надійшов в середині грудня, а в Макіївку військові РФ прибули 26 грудня.

Відео дня

Відзначається, що перші похорони відбулися 7 і 8 січня. Тіла загиблих продовжують привозити в Самарську область, а похорони проходять майже кожен день. Наймолодшому загиблому 22 роки, найстаршому – 48 років.

Повний список "випускників" ПТУ в Макіївці можна подивитися ТУТ!

"Бавовна" в Макіївці на Новий рік - що відомо

У новорічну ніч українські військові "привітали" російських окупантів, які розташовувалися в будівлі ПТУ в Макіївці. Зазначається, що на момент удару там могло бути до 600 росіян - серед "двухсотих" спецназівці, артилеристи і зв'язківці.

Спочатку в Росії підтвердили загибель 63 військових, але 4 січня у Міноборони РФ заявили про загибель 89 окупантів.

При цьому російське командування намагається зняти з себе відповідальність. Головною причиною точного удару ЗСУ назвали "масове використання особовим складом мобільних телефонів". У свою чергу родичі ліквідованих окупантів не вірять у заяви посіпак Путіна.

Вас також можуть зацікавити новини: