Ракета Калибр / Міноборони Російської Федерації / Facebook

Вороже угруповання у Чорному морі збільшилось до 17 кораблів. Про це повідомляє оперативне командування "Південь".

Як зазначається, наразі у Чорному морі перебуває 17 російських кораблів, які маневрують поблизу півострова Крим та берегів РФ.

"Під час ракетної атаки було збільшено кількість надводних ракетоносіїв до трьох, із максимально можливим залпом "Калібрів" до 24. Також на чергуванні - п’ять великих десантних кораблів", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Військові акцентують, що рівень загрози ракетного удару залишається надзвичайно високим.

"Ворог підступний і безпринципний: терор мирного населення - його буденна тактика імітації бойових успіхів", - заявили в командуванні.

Удар РФ по Україні 28 квітня - головне

Близько 05:00 28 квітня російські окупанти атакували Україну із літаків стратегічної авіації Ту-95 з району Каспійського моря. Сили оборони знищили 21 із 23 крилатих ракет Х-101/Х-555, а також два БпЛА оперативно-тактичного рівня.

В Умані ракета влучила у багатоповерхівку, внаслідок чого зруйновано квартири одного під'їзду. Станом на 17:15 кількість жертв ракетного удару РФ сягнула 20 осіб. 18 людей поранено, 9 з них перебувають у лікарні.

На Київщині уламки ворожої ракети влучили у багатоповерхівку, внаслідок чого постраждала 13-річна дівчинка.

На думку військово-політичного оглядача Олександра Коваленка, російські ракети влучили у багатоповерхівку Умані з двох причин. Він не виключив, що дефіцитні Х-101 були дефектними, або що окупанти скористались неправильними розвідданими. Проте це не скасовує той факт, що удар по Україні є черговим воєнним злочином загарбників.

Вас також можуть зацікавити новини: