Україна активно використовує морські дрони проти ворога / фото t.me/zedigital

Українські військові можуть використати морські дрони для виконання щонайменше трьох задач.

Як пояснив капітан ВМС першого рангу у відставці Андрій Риженко порталу LIGA.net, це може бути розмінування прибережних зон, розвідка біля острова Зміїний та завдання ударів.

На думку військового, найкраще дрони підходять для ударів по стаціонарних цілях - портах, кораблів на якорі та гідроспорудах.

Відео дня

Водночас швидкі й маневрові військові кораблі атакувати складніше. Зокрема, має постійно оновлюватися інформація щодо місця перебування корабля. Хоча 70 кг вибухівки вистачить на пошкодження корвета чи фрегату, знищити його буде складно.

Риженко заявив, що ефективніше було б здійснювати атаки на цивільні судна, якими РФ возить військове обладнання через Босфор. Ці кораблі доволі повільні та слідують визначеними маршрутами.

"Дрони – це дуже гарна і cost-effective складова москітного флоту", – підсумував військовий.

Морські дрони - останні новини

Українські військові мають на озброєнні морські дрони, які використовують для атак на порога.

У березні стався прорив невідомих надводних безпілотників в Севастопольську бухту, тоді РФ звинуватила Україну.

У травні російські телеграм-канали повідомляли, що поблизу берегів Туреччини Морські дрони атакуватимуть розвідувальний корабель РФ проекту 18280 "Іван Хурс". У РФ тоді назвали атаку безрезультатною.

У червні стало відомо, що російські окупанти почали камуфлювати свої військові кораблі, щоб збити з пантелику українських операторів морських дронів.

Нещодавно Міністерство оборони Російської Федерації поскаржилося на напад. Нібито Збройні Сили України атакували двома морськими безекіпажними катерами корабель "Сергій Котов" Чорноморського флоту Росії.

Вас також можуть зацікавити новини: