У ГУР розповіли, коли економіка Росії не зможе покривати витрати на війну

За словами голови ГУР Кирила Буданова, це відбудеться вже через три місяці.

Через три місяці економіка Росії не зможе забезпечувати ведення агресивної війни проти України. Тому у держави-агресора залишився час до кінця весни, щоб спробувати домогтися будь-яких успіхів не поле бою.

Такою інформацією поділився керівник Головного управління розвідки МО України Кирило Буданов в інтерв'ю виданню USA Today. За його словами, Росія вже втратила величезну кількість ресурсів, зброї і людей. У неї є час до літа, щоб домогтися будь-яких успіхів на фронті. Далі у держави агресора закінчаться кошти для ведення війни.

"Росія витратила величезну кількість людських ресурсів, озброєння і матеріалів. Її економіка і виробництво не в змозі покрити ці втрати. Вона змінила свій військовий ланцюг командування. Якщо російські військові не досягнуть своїх цілей цієї весни, у Росії закінчаться її інструменти війни", — заявив Буданов.

Економічні проблеми РФ: остання інформація

Після повномасштабного вторгнення в Україну країни Заходу, Японія і Австралія ввели санкції проти Росії, які вдарили по її економіці. Наприклад, в Євросоюзі встановили граничну вартість на експорт нафти і дизпалива з РФ.

Як повідомили російські ЗМІ, експортні збори в Росії обвалилися майже в чотири рази — до 74,2 млрд рублів проти 262 млрд у січні 2021 року. А обсяг експортних мит на нафту знизився в два рази в річному вираженні.

Росія закінчила 2022 рік з дефіцитом бюджету 3,3 трлн рублів, що становить близько 2,3% ВВП. Щоб покрити втрати, в РФ підняли податки для бізнесу "заднім числом".

Вас також можуть зацікавити новини: