В ОК "Південь" показали знищення дрона-камікадзе Shahed під час нічної атаки / фото Андрій Нєбитов

В оперативному командуванні "Південь" показали відео зі знищенням іранського дрона-камікадзе Shahed-136/131 під час нічної атаки російських окупантів.

Відео опублікували в офіційному Telegram-каналі Повітряних сил ЗСУ. Дрон змогли знищити воїни Херсонської зенітної ракетної бригади. Це далеко не перший збитий безпілотник на рахунку підрозділу.

На відео демонструється момент запуску ракети і попадання в Shahed-136/131 на горизонті. Від залпу до враження цілі пройшло всього 16 секунд. З якої зброї знищили безпілотник, точно невідомо.

Атака іранськими дронами-камікадзе 10 лютого: що відомо

Після масованого обстрілу російські окупанти запустили Shahed-136/131. Це була третя ударна хвиля, спрямована на ураження енергетичної інфраструктури України.

Атака тривала приблизно з 20:00 до 00:00. Протиповітряна оборона працювала по дронах у Київській, Миколаївській та Одеській областях.

У Генштабі ЗСУ відзвітували про застосування безпілотників рашистами. За минулу добу ворог здійснив 59 авіаційних ударів, 28 з яких нанесли за допомогою Shahed-136/131. Українські захисники змогли збити 22 БПЛА.

Ворожі удари пошкодили частину енергетичних об'єктів, включаючи обладнання на двох ТЕС. За даними "Укренерго", найбільш важка ситуація з електропостачанням склалася в Київській, Хмельницькій та Одеській областях, а також у Харкові.

Вас також можуть зацікавити новини: