Аналітики підрахували ресурси окупантів / фото wikimedia.org

Британський дослідницький центр RUSI оцінив поточний потенціал армії РФ у веденні війни проти України. Аналітики назвали орієнтовну кількість особового складу окупантів, який зараз воює проти ЗСУ.

Експерти RUSI зазначили, що в даний час угрупування окупантів налічує 470 тис. "багнетів", 2060 танків та 7080 різних ББМ, переважно МТ-ЛБ, БМП та БТР, 1130 реактивних систем залпового вогню та близько 4780 одиниць ствольної артилерії, з яких 20% - самохідна артилерія.

При цьому російські окупанти можуть розраховувати на підтримку 310 ударних літаків ВКС РФ та 290 гелікоптерів, із яких 110 – це ударні. В RUSI попередили, що авіація окупантів і цього року здатна надавати інтенсивну підтримку  військам на землі, що впливатиме на результативність армії РФ. Хоча російська авіація і має проблеми з персоналом, який би міг ефективно виконувати завдання.

Відео дня

Аналогічна ситуація, за оцінкою RUSI, складається і з артилерією у росіян. Зокрема, поставки 152-мм снарядів у них нестабільні, а із боєкомплектом до 220-мм РСЗВ типу "Ураган" є проблеми.

Аналітики зауважили, що на цей і наступний роки міноборони РФ запланувало значне збільшення виробництва боєприпасів, але навряд чи російська промисловість зможе "витиснути" запланований результат, тому отримані 2 млн снарядів від КНДР хоча і посилять армію РФ на полі бою цього року, але не дадуть переваги.

Експерти зазначили, що стосовно живої сили, то фіксується її збільшення. З 360 тис. осіб до 470 тис. протягом 2023 року, що в свою чергу демонструє здатність РФ відновлювати втрати.

З огляду на цифри аналітики RUSI дійшли висновку, що Кремль розраховує воювати до 2026 року, бо саме такий "горизонт планування" їм зараз дає поточна ресурсна база росіян.

Війна в Україні: новини 

У районі села Кринки Херсонської області, російська армія збільшила кількість спроб вибити ЗСУ з позицій на лівобережжі.

А видання Business Insider з посиланням на Міжнародний інститут стратегічних досліджень повідомило, що тільки протягом минулого року РФ втратила близько 1120 танків у війні проти України.

Вас також можуть зацікавити новини: