Командування ЗСУ передбачило запасні шляхи постачання Авдіївки/ фото ua.depositphotos.com

На той випадок, якщо основна логістична артерія до Авдіївки буде перерізана противником, українським командуванням передбачені запасні шляхи постачання. Про це сказав речник об’єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону.

Він зазначив, що станом на зараз ситуація на лінії бойового зіткнення біля Авдіївки є "динамічною і може змінюватися буквально щогодини". "Наші війська докладають всіх можливих зусиль, щоб утримувати визначені позиції". – наголосив речник .

Лиховій зазначив, що в Авдіївці вже кілька днів тривають вуличні бої, тому це диктує певну зміну тактики, зокрема, і з боку окупантів. "Ворог потроху включає деякі бронегрупи в Авдіївці – і на півночі, і на півдні, а в деякі дні він працює малими штурмовими групами", - додав він. При цьому наголосив, що на цей напрямок Росія кинула велику кількість окупантів. "Загалом на Авдіївському напрямку ворог зосередив близько 50 тисяч осіб особового складу", - зазначив він.

Лиховій розповів, що Сили оборони дотримуються концепції, щоб захищати населені пункти, але "не тримаємо купи каміння, купи обгорілого заліза, які залишалися на наших позиціях". За його словами, головне - зберегти життя бійці і відвести їх на інший рубіж, діяти гнучко.

Лиховій додав, що обстріли ворогом із артилерії, ракетами населених пунктів Покровського району Донецької області, які трохи західніше від Авдіївки, показують, на що може перетворитися кожен із них після того як лінія фронту пересунеться трохи західніше. "Тому важливо тримати Авдіївку та кожен населений пункт", - наголосив він. При цьому нагадав про обстріл окупантами цієї ночі Селидового, де є багато загиблих і поранених, зокрема, і дітей.

Окупанти обстріляли селидове - що відомо

Як повідомляв УНІАН, внаслідок нічної масованої атаки російськими окупантами по Селидове (Донецька область) троє людей загинуло, а 12 отримали поранення, серед яких троє дітей 7, 12 й 16 років.

 Росія також обстріляла медичний заклад. Від влучання засобів ураження загинули троє цивільних – 38-річна жінка, яка перебувала в лікарні на зберіганні вагітності, та 36-річна матір з сином 9 років. Також отримали травми 6 пацієнтів - найстаршому – 76 років, наймолодшій крихитці завтра має виповнитись 6 місяців. 

Вас також можуть зацікавити новини: