У окупантів розвалився комплекс ППО С-350 після наїзду на міну, заявив аналітик Коваленко / Колаж УНІАН, фото скріншот, фото соціальні мережі

В Україні вперше розвалилася "новітня" ППО РФ - комплекс 50Р6А С-350, який армія Росії визначає як "Вітязь". 

Зброя пошкоджена внаслідок наїзду на протитанкову міну ТМ-62, заявив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

"Даний комплекс середнього радіусу дії російський ВПК народжував з 2007 по 2020-й, маючи напрацювання ще з часів СРСР, коли задумалися над заміною ЗРК-Бук. А коли народили, за 2 роки змогли виробити всього 6 ПУ", - пояснив аналітик унікальність машини. 

Відео дня

Коваленко вважає, що поява такої "рідкості" в Україні може вказувати на неприємний для окупантів факт: Росії починає критично не вистачати лінійки середнього радіуса дії РОВ в зоні бойових дій. 

Він показав, як зараз виглядає "непереможна" зброя ворога:

В Україні вперше пошкоджено комплекс ППО 50Р6А С-350 / фото соціальні мережі 

"Як би там не було, а ... З почином! Звичайно, було б цікавіше, якби був затрофей, але і так прекрасно теж!",- підсумував він.

Росіяни використовують на фронті Starlink - оцінка ГУР

У лютому українські військові повідомили, що, схоже, Росія у війні з Україною масово використовує системи Starlink Ілона Маска. Хоча в компанії заявили, що їх систем немає в Росії.

Пізніше американський військовий портал Defense One підтвердив факт застосування Starlink і вказав, що Москва, ймовірно, купує системи не безпосередньо у США, а через треті країни. 

У ГУР також дали оцінку ситуації: спікер відомства Андрій Юсов стверджував, що використання Росією систем Маска на фронті - не про поодинокі випадки. Це явище стає системним і Україна це фіксує, підкреслював він. 

Вас також можуть зацікавити новини: