Експерт оцінив, як функціонує Кримський міст / скріншот

Частина незаконно збудованого Кримського мосту досі не відновлена після першої атаки на переправу у жовтні 2022 року. Загалом міст працює лише на 50 відсотків.

Про це в коментарі ТСН.ua розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко. За його словами, вже майже рік на Кримському мосту не функціонує залізнична колія.

"На Кримському мосту не працює одна залізнична колія. Окрім цього, на ньому не працює одна з автомобільних доріг. Тобто міст загалом працює, але 50 на 50 відсотків. Тим самим він зменшив свої можливості щодо забезпечення російських окупантів у цілодобовому режимі силами й засобами, технікою та іншим. Міст свої функції виконує не на повну потужність", – пояснив він.

Відео дня

При цьому експерт переконаний, що вже через деякий час функціональність Кримського мосту стане ще меншою.

"Також я не виключаю, що він взагалі може припинити функціонувати", – наголосив Коваленко. 

"Бавовна" на Кримському мосту

Вранці 8 жовтня 2022 року "бавовна" завітала на Кримський міст вперше від початку повномасштабної війни РФ проти України. Там вибухнула вантажівка, внаслідок чого спалахнув потяг із паливом. Тоді було суттєво пошкоджено залізничну колію, а частина автомобільної секції впала у воду. 

Вдруге вибухи на мосту пролунали вже 17 липня 2023 року. Без руйнування дорожнього полотна цього разу також не минулося – там обвалився проліт. Як зʼясувалося згодом, цю операцію проводила Служба безпеки України. Очільник СБУ Василь Малюк розповів, що переправу атакували морські дрони, і поділився подробицями вражаючаої операції.

Та на цьому "негаразди" на незаконно зведеному росіянами мосту не припинилися. 12 серпня там знову "працювала ППО", уся переправа була вкрита густим димом. Місцеві нарахували щонайменше вісім вибухів, водночас окупаційна "влада" заявила про збиття двох ракет. 

Вас також можуть зацікавити новини: