Росіяни стикнулися з серйозними проблеми в Україні - аналітики ISW

За даними експертів, у Росії виникли проблеми з постачанням важкої військової техніки.

Паралельно зі значними втратами особового складу під час бойових дій в Україні російська армія продовжує стикатися з вираженими проблемами постачання важкої військової техніки.

Так, аналітики Інституту вивчення війни (ISW) наводять дані Міністерства оборони Британії, згідно з якими Росія у середині жовтня втрачали понад 40 одиниць бронетехніки на день.

"Останніми тижнями РФ, ймовірно, вдалася до переговорів про постачання 100 танків і бронетехніки зі складів Білорусі", - вказують фахівці.

Водночас як інформує Генштаб ЗСУ, росіяни почали вилучати зі своїх сховищ військову техніку, яка не пройшла відповідного техобслуговування, що теж свідчить про складне становище російських загарбників.

Війна в Україні: втрати Росії

За понад 8 місяців повномасштабної війни проти України Росія зазнала колосальних втрат як живої сили, так і воєнної техніки.

Так, як розповів заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу Збройних сил України Олексій Громов, у війні в Україні Росія втратила удвічі більше літаків, ніж СРСР за час війни в Афганістані.

"Загалом, за час повномасштабної агресії з боку Росії, захисниками України знищено двічі більше літаків РФ, ніж було втрачено Радянським Союзом за 10 років війни в Афганістані - 278 літаків РФ в Україні проти 118 радянських літаків в Афганістані", - сказав Громов.

Як повідомив Генштаб ЗСУ, що з 24 лютого станом на 3 листопада в нашій державі ліквідували приблизно 74 тисячі супротивників, та, зокрема, 1 442 ворожих безпілотників, 198 засобів ППО та 277 літаків і 258 гелікоптерів.

У квітні президент України Зеленський говорив, що за 48 днів війни проти України армія РФ вийшла на рівень незворотних втрат вищий, ніж СРСР за 10 років війни в Афганістані.

Вас також можуть зацікавити новини: