У Володимира Путіна є стратегія щодо України на найближчі тижні, вважає політтехнолог / фото REUTERS

Президент РФ Володимир Путін на найближчий час обрав таку стратегію щодо України - намагається залякати українців, щоб домогтися зимового перемир'я.

Російський лідер намагається показати, що громадяни України не зможуть взимку витримати війну, і тому направляє іранські дрони-камікадзе на об'єкти енергетичної інфраструктури, розповів письменник і політтехнолог Михайло Шейтельман в ефірі проекту "Гроші".

"...він вибрав якусь стратегію, стратегія ... на два-три тижні, у нього не буває стратегії на довше. Він хоче домогтися перемир'я зимового так званого... за що він готовий, можливо, щось нам віддати ... і як він домагається від нас перемир'я - він намагається нас залякати і показати, що взимку, ну не вдасться нам витримати його страшну війну", - вважає експерт.

Росія атакувала Україну іранськими дронами - що потрібно знати

Супротивник у жовтні почав активно запускати на українські об'єкти інфраструктури, розташовані в різних областях, іранські безпілотники-камікадзе.

Унаслідок масованої ворожої атаки, здійсненої 10 жовтня, загинули 20 людей, а 108 - були травмовані. Пошкоджено низку об'єктів критичної інфраструктури, у тому числі ТЕС. Влада України вирішила припинити експорт електрики.

17 жовтня в Києві ворожий безпілотник поцілив у житловий будинок, загинули п'ятеро людей, зокрема, вагітна та літня жінки.

18 числа РФ здійснила ракетний обстріл столиці України, були пошкоджені два об'єкти критичної інфраструктури. Через "прильоти" виникли проблеми з електро- та водопостачанням. Жертвами ворожого ракетного удару стали три людини.

Вас також можуть зацікавити новини: