На саміті ШОС на Володимира Путіна справило колосальне враження ставлення до його персони, стверджує експерт / скріншот

Президент РФ Володимир Путін після саміту Шанхайської організація співробітництва (ШОС) в Узбекистані вирішив піднімати ставки у війні з Україною і боротися хоч за якусь перемогу.

На Путіна колосальне враження справило те, що всі лідери ШОС зустріли його майже відверто зневажливим ставленням, розповів російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський в ефірі телемарафону.

Експерт зазначив, що лідер Китаю Сі Цзіньпін і прем'єр Індії Нарендра Моді прочитали лекції президенту РФ, як зараз мають поводитися державні діячі.

"На Путіна колосальне враження справило те, ну майже відверто презирливе ставлення, яким його зустріли всі лідери ШОС, перш за все, Моді та Сі, які йому прочитали лекції, як учневі-другорічнику про те, як мають поводитися державні діячі у 21 столітті. І він повернувся в абсолютно пригніченому стані і вирішив від відчаю піднімати ставки, все-таки боротися за якусь перемогу", - поділився політолог.

Піонтковський додав, що до від'їзду Путіна на саміт ШОС в Узбекистані в його бункері розуміли, що війна в Україні програна, і потрібно вирішувати, як утримати владу і свою кишенькову власність в РФ.

"...вони з Путіним на чолі відчайдушно шукали всяких посередників - спочатку Макрона (президент Франції Еммануель Макрон - Ред.), Шольца (канцлер Німеччини Олаф Шольц - Ред.), зараз дуже активно - Ердогана (президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган - Ред.), щоб домогтися якогось припинення вогню, тривалих переговорів про "спірні" території, якось продати населенню фейкову, не те що перемогу, а гідний вихід із ситуації...", - зазначив експерт.

Саміт ШОС 2022 й підняття ставок Путіним у війні з Україною

Цього року саміт ШОС 2022 відбувся в Самарканді 15-16 вересня. Під час заходу Володимира Путіна принижували - змушували чекати, не звертали на нього увагу на неформальних бесідах.

Західні ЗМІ писали, що Нарендра Моді під час особистої зустрічі сказав главі РФ, що зараз не час для війни.

Після саміту ШОС - 21 вересня - російський президент оголосив про початок мобілізації військових, які перебувають у запасі. Глава Міноборони РФ Сергій Шойгу стверджував, що мобілізувати планують близько 300 тис. осіб, однак за відомостями росЗМІ, число мобілізованих може сягнути мільйона.

Також 21 вересня очільник РФ знову висловився про ядерну зброю - заявив, що влада використовує всі наявні засоби у разі нібито появи "загрози територіальній цілісності" російської держави.

Український президент Володимир Зеленський вважає, що ядерні погрози Путіна - не блеф, а є першими кроками подібного шантажу

Довідка УНІАН. Шанхайська організація співробітництва (ШОС) є міжнародною організацією, яка була заснована 15 червня 2001 року лідерами Китаю, РФ, Узбекистану, Казахстану, Киргизстану й Таджикистану.

Вас також можуть зацікавити новини: