Арестович прогнозує крах російської армії навесні / фото УНІАН

Російські генерали зараз відмовляють Кремль від нового великого наступу в Україні, бо очікують стратегічної поразки через брак основних озброєнь. Про це заявив колишній радник Офісу президента, військовий оглядач Олексій Арестович в ефірі "Фейгін Live".

"Зараз в Кремлі за участю військових йдуть такі дискусії після рішень, анонсованих на "Рамштайні": "А може, ну його нафіг взагалі наступати? Тут би в обороні встояти". Але зрозуміло, що політичне керівництво наполягатиме на наступі", – заявив Арестович.

Він зазначив, що російська стратегія наступальної війни, запозичена з радянської військової школи, базується на масованому використанні двох ключових видів зброї – артилерії і танків. Однак і з тим, і з іншим у Росії зараз великі проблеми.

Арестович наголосив, що ЗСУ витримають російську навалу в рамках великого наступу, навіть якщо доведеться місцями відступити на 50-100 км. При цьому російські війська витратять останні резерви артилерії, які нічим поповнити.

"А потім, озброєні західною зброєю, з підготовленим особовим складом, сформованими новими з'єднаннями ми підемо це все забирати назад. (...) І може так статися, що Харківська операція з її темпами втечі їм здасться дитячим садком. Тому що без артилерії і танків зупиняти танковий батальйон "Леопардів" – це дуже важка історія", – заявив Арестович.

На його думку, після такої поразки вже в травні російському керівництву доведеться думати не про переговори з Україною, а про те "стрілятися відразу, або спочатку написати записку".

Великий наступ Росії - що відомо

Раніше Арестович висловив упевненість, що активність російських атак на фронті є підготовкою до майбутнього великого наступу, але не є власне самим наступом.

На думку деяких експертів, наступ РФ почнеться у найближчі тижні. Однак інші аналітики кажуть, що наступ буде вже навесні.

Спікер Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий вважає, що у Росії більше немає тієї великої професійної армії, яка вдерлася рік тому. Її замінили непрофесійні мобілізовані. Тому Череватий вважає, що ЗСУ зможуть відбити спробу нового великого наступу.

Вас також можуть зацікавити новини: