Якість підготовки нових підрозділів РФ буде гіршою / фото ua.depositphotos.com

Росія збирається піти у новий великий наступ на Україну у лютому. Можливо, це станеться вже наступного тижня.

Про це розповів член-кореспондент Британського королівського інституту оборонних та безпекових досліджень (RUSI) Олександр Данилюк в ефірі Radio NV.

"Росіяни однозначно запланували наступальні дії на лютий. Можливо, навіть на наступному тижні це почнеться. Якщо не почнеться, то це винятково через те, що у росіян є проблеми з плануванням і виконанням", - сказав Данилюк.

Утім, зазначає експерт, що якість підготовки цих підрозділів армії РФ буде гіршою, аніж тих, котрі вторгнулися в Україну 24 лютого 2022 року.

"Водночас треба розуміти, що нам тоді дуже пощастило, що ці маршові колони, які абсолютно не готувалися до військового опору, були легкою здобиччю для Збройних сил. Такої ситуації вже не буде. Буде нормальна логістика та багато чого іншого. Найголовніше - буде кількісна перевага, якої в минулому році не було", - додав Данилюк.

Він також попередив, що розраховувати на військову допомогу, анонсовану на саміті "Рамштайн" в кінці січня, не варто. Вона навряд чи встигне найдіти до України до цих прийдешніх вирішальних кількох місяців.

Війна в Україні - новий наступ росіян

Як повідомляв УНІАН, про новий можливий маштабний наступ російської армії на Україну попереджають вже кілька місяців. Українська розвідка очікує, що після заміни командувача Об'єднаного угруповання російських окупантів в Україні на Валерія Герасимова, росіяни змінять тактику. Як розказали у ГУР, "почерк" нового очільника окупаційних військ уже відчутний.

25 січня секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що наступ Росії у війні проти України може розпочатись через один-два місяці. За його словами, окупанти серйозно готуються до активних дій, у тому числі намагаються вербувати кримінальних авторитетів у Харківській області.

Раніше Данілов заявляв, що Росія готується до 24 лютого до активізації наступу, бо хочуть до річниці якихось досягнень. Секретар РНБО сказав, що окупанти мають завдання вийти на межі Донецької та Луганської областей, а також хочуть якихось досягнень на Запорізькому напрямку. Данілов попередив, що найближчий місяць - півтора буде складним.

За даними видання Bloomberg, Путін готує новий наступ на Україну в лютому-березні, навіть попри колосальні втрати. Зазначається, що президент РФ розраховує затягнути війну на роки. Наступ може початися до того, як Київ отримає обіцяні бойові танки з США та Європи.

Вас також можуть зацікавити новини: