Цілі Путіна у війні проти України вже є недосяжними - генерал Міллі

Голова Об'єднаного комітету начальників штабів США закликає Путіна припинити війну проти України.

Голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі заявив, що політичні цілі президента Російської Федерації Володимира Путіна у війні проти Україні вже є недосяжними.  

Як передає кореспондент УНІАН, про це Міллі повідомив на брифінгу після засідання Контактної групи з питань оборони України (так званий "Рамштайн-10"), яке відбувалося у віртуальному форматі.

За оцінкою генерала, війна Росії проти України – це акт жорстокої агресії Путіна і російських військових з повною зневагою до людського життя. 

"Недостатньо навчені, погано керовані, погано оснащені російські сили здійснюють бездумні лобові атаки і приносять у жертву сотні за день. Для світу очевидно, і це має бути очевидно для Путіна, що політичні цілі, які Путін мав намір досягнути 384 дні тому, більше не є досяжними шляхом продовження цієї війни. Путін може припинити цю війну, і може зробити це сьогодні. І він повинен це зробити", – додав Міллі.

Генерал наголосив, що українці є вільними і ніколи не здадуться у боротьбі за те, аби залишатися вільними.

Війна в Україні: актуальні новини

Війна Росії проти України триває вже 385 днів. Одним із найгарячиших напрямків на фронті зараз є Бахмутський. Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський заявив, що ворог і далі намагається оточити Бахмут, але його спроби безуспішні.

Водночас міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін наголосив, що можливий віхід українських з Бахмута не означатиме програшу у війні.

Крім того, 15 березня відбулося десяте засідання у форматі "Рамштайн". Вже відомо, що Швеція передасть Україні 10 танків Leopard 2 та засоби протиповітряної оборони.

Вас також можуть зацікавити новини: