Окупанти постійно атакують Україну "шахедами"/ скріншот

За 10 днів вересня російські окупанти випустили по Україні 168 іранських дронів-камікадзе Shahed-136. Це більше ніж за весь серпень - 167 і трохи менше ніж за червень - 197.

На це звернув увагу військово-політичний оглядач Олександр Коваленко. Він зазначив, що основна частина ударів припадає по Одеській області, хоча ще в липні російські окупанти регулярно тероризували саму Одесу, завдаючи ударів по портовій інфраструктурі ракетами. "Не виключено, що ця занадто дорога і дефіцитна форма терору вичерпала свій ресурс. А тому, по Дунайській портовій інфраструктурі зосередили дрони", - зазначив він і додав, що цьому зосередженню передувало накопичення.

У зв'язку з цим експерт зазначив, що днями були озвучені плани РФ виробляти 6 тис. Shahed-136 на рік, а це по 500 одиниць на місяць. "Такої кількості не міг виробляти Іран. Сама ж РФ, до повномасштабного вторгнення в Україну, за роки, змогла накопичити близько 2 500 дронів різного типу. На налагодженому виробництві ББ "Ланцет" немає і близько таких обсягів випуску", - прояснив ситуацію Коваленко.

Відео дня

Він зробив висновок, що РФ не мала можливості за літо відкрити великосерійне виробництво Shahed-136, яке перевищувало б виробництво наявних зразків БПЛА, але, "попередній показник нальотів за вересень дещо насторожує".

Нічна атака дронів

Серед ночі російські окупанти запускали ударні дрони по Україні, тому в ряді областей оголошували повітряну тривогу. Вона тривала дві години. Вранці стало відомо, що ворог атакував "шахедами" Київ.

Пізніше Повітряні сили України повідомили, що окупанти атакували ударними БПЛА типу Shahed-136/131, запущеними з району Курська. Всього ворог запустив 33 "шахеди", з яких збити вдалося 26.

Вас також можуть зацікавити новини: