Коваленко сказав, коли може початися масштабна битва за Часів Яр / колаж УНІАН, фото DeepState, скріншот

Масштабна битва за Часів Яр Донецької області ще не розпочалася. Таку думку висловив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко. 

"Неможливо проводити в Часовому Яру наступальні дії без повного контролю того ж Іванівського, тієї ж Богданівки, і коли Кліщіївка та Андріївка не утворюють єдиної лінії боєзіткнення. Тобто це такий виступ, який росіянам взагалі не комфортний", – пояснив він в ефірі телеканалу "Київ24". 

Зараз ворог має можливість просуватися через Хромове, каже оглядач. Росіяни використовують трасу Т0504, щоб дійти до околиць Часового Яру. 

Відео дня

"Але при цьому це не означає, що вже розпочалася масштабна битва за саме місто. Вона може розпочатися приблизно у червні 2024 року, в другій половині 2024 року. Поки що це все – саме процес створення умов для цієї каталізації та вже наступальних дій", – резюмував Коваленко.

Війна в Україні: що відбувається поблизу Часового Яру

Співзасновник і аналітик проєкту DeepState Роман Погорілий заявив, що росіяни вже зайшли на висоти Часового Яру Донецької області. За його словами, зараз тривають важкі бої за село Іванівське – воно знаходиться біля Часового Яру. 

Водночас командир батальйону ударних безпілотників "АХІЛЛЕС", 92-ї ОШБР Юрій Федоренко каже, що у ворога не буде можливості повною мірою окупувати Часів Яр. Військовий наголосив, що Сили оборони показують неймовірний результат в обороні на Бахмутському відтинку фронту. 

Вас також можуть зацікавити новини: