Експерт вказав на перші "дзвіночки" повномасштабного наступу РФ / фото ua.depositphotos.com

Російська Федерація намагається завести в Україну мотострілецьку дивізію. Такі дії країни-агресора можуть свідчити про початок нового масштабного наступу.

"2 мотострілецьку дивізію з навчального центру в Білорусі зірвали з підготовки і через територію Росії на лінію зіткнення дали. Перший пішов", – розповів військовий експерт, генерал-лейтенант Ігор Романенко в коментарі для 24 каналу.

За його словами, на багатьох напрямках йдуть запеклі бої. При цьому росіяни перекидають на фронт свої резерви.  Водночас експерт вважає, що українській армії необхідно "знекровити" окупантів у боях, після чого піти в атаку.

Відео дня

"Потрібно знищувати цю силу. І готуватися до майбутніх дій. Але захищатися, обороняти, а ще краще – згодом завершити стратегічну оборонну операцію і перейти до подальших контрнаступальних дій", – підсумував Романенко.

Новий наступ Росії - що відомо

У ГУР Міноборони попередили, що новий наступ росіян можливо вже цієї весни або на початку літа.

При цьому в січні в Генштабі ЗСУ заявили, що окупанти спробують вийти на адмінкордон Донецької області, а також захопити лівобережну частину Запорізької області.

Аналітики Інституту вивчення війни відзначили, що Москва збирає військову техніку і живу силу для проведення"рішучого наступу" на Бахмутському напрямку та на західній частині Луганської області.

У свою чергу глава Луганської ОВА Сергій Гайдай також вважає, що росіяни готуються до наступу і розмріялися про "захоплення" Білогорівки.

Вас також можуть зацікавити новини: