Євген Лупаков зазначив, що українці позбавлені можливості нормально воювати / фото 45 окрема артилерійська бригада ЗСУ

Українській армії не вистачає зброї, снаряд, ракет і засобів РЕБ. При достатній наявності озброєння і людей Україна може повернутися на кордони 1918 року.

"Події однозначно розвиваються в позитивному для нас векторі, але дуже і дуже важко і кровопролитно для нас, для наших захисників, у зв'язку з тим, що не вистачає зброї. Зброя-найголовніше, чого сьогодні не вистачає нашим захисникам. Немає достатньої кількості снарядів, ракет, засобів РЕБ. Практично люди позбавлені можливості нормально воювати. І це найбільша проблема", - розповів перший заступник голови Спілки офіцерів України, капітан першого рангу Євген Лупаков в інтерв'ю виданню "Обозреватель".

Також він відзначив і проблеми з мобілізацією, через що в лавах ЗСУ некомплектність.

Відео дня

"Було б у нас нормальна кількість людей в армії, достатньо зброї, ми б давно вийшли не тільки на кордони 1991 року, але і на кордони 1918 року. Це наші справжні межі, про які ніхто чомусь не хоче говорити. Нагадаю, що у 1918 році Росія підписала з Україною тимчасову угоду про перемир'я з чітко визначеними кордонами (Брестський мир – мирна угода від 9 лютого 1918 року між Українською Народною Республікою та німецькою, Австро-Угорською, Османською імперіями та Болгарським царством – УНІАН). Про ці межі ми і повинні говорити сьогодні. Але для цього потрібні люди, зброя і, перш за все, бажання влади", - підсумував експерт.

Повернення до кордонів 1991 року - останні новини

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що головним завданням у війні з російськими окупантами залишається перемога і повернення до кордонів 1991 року, навіть якщо війна триватиме довше, ніж очікувалося.

При цьому президент Володимир Зеленський щодо планів повернення до кордонів 1991 року зазначає, що в цьому питанні стратегія не може бути зміненою, може бути змінена тактика.

12 січня 2024 року Зеленський послав таємний сигнал російському диктатору Володимиру Путіну під час візиту до Естонії.

Вас також можуть зацікавити новини: