Експерт вказав на слабкість російського ВМФ / фото ua.depositphotos.com

Військово-морський флот Росії на морі не має переваги, зокрема, у плані оперативно-стратегічного планування.

Супротивник не створив умови, за яких зараз зміг би ефективно виконувати завдання, які сприяли б розвитку подій у цілому на фронті між РФ та Україною, розповів керівник кафедри Військово-морських сил Національного університету оборони України капітан 1 рангу Степан Якимʼяк під час круглого столу у Military Media Center.

"ВМФ РФ справді переважає ВМС ЗС України в загальній кількості озброєння й особового складу. Але він не має переваги на морі в контексті оперативного та оперативно-стратегічного планування...", - зазначив експерт.

Відео дня

Війна в Україні - важливі новини, які варто знати

Варто зазначити, що до складу військово-морських сил ворога, в тому числі входить Чорноморський флот ВМФ Росії, який українським воїнам вже вдалося добряче підкоротити. Зокрема, у квітні минулого року стало відомо, що наші захисники знищили російський крейсер "Москва", який був флагманом Чорноморського флоту РФ.

У ніч на 4 серпня 2023 року біля берегів Новоросійська був уражений російський великий десантний корабель "Оленегорський горняк". Повідомлялося, що його атакували надводні дрони. Корабель отримав серйозні пошкодження й тонув.

Вас також можуть зацікавити новини: