Росіяни депортували 50 школярів з Луганської області / фото ua.depositphotos.com

Російські окупанти продовжують викрадати неповнолітніх українців на тимчасово окупованих територіях. В Татарстан з Луганської області вивезли кілька десятків школярів для складання іспитів.

За даними Центр національного опору, 50 випускників 11 класів з Лисичанська відправили в РФ для підготовки і здачі Єдиного державного іспиту.

"Всіх їх вивезли в Єлабугу (Республіка Татарстан). Надалі їм обіцяють безкоштовне навчання в закладах вищої освіти на території РФ. Мета всіх цих заходів асиміляція молоді, а отже, знову йдеться про етноцид українців та знищення самоідентифікації", - указано в повідомленні.

Відео дня

При цьому наголошується, що необхідність здавати російські іспити на території РФ можна пояснити тим, що загарбники не вірять в тривалість окупації української території.

Похщение дітей росіянами - що відомо

Російські окупанти нахабно викрадають маленьких українців на тимчасово окупованих територіях України. Їх вивозять до Росії, де віддають на незконне усиновлення у Російські сім'ї, що підтвердили аналітики Інституту вивчення війни.

Так, російський дитячий омбудсмен Марія Львова-Бєлова усиновила хлопчика, незаконно вивезений з розбитого Маріуполя. 

Восени 2022 року Amnesty International звинуватила Москву в насильницькому переміщенні, депортації та фільтрації українців під час війни.

18 січня 2023 року уповноважена Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар'я Герасимчук заявила, що вдалося повернути 125 дітей, викрадених россяинами. За її словами, відомо про викрадення майже 14 тисяч дітей Російською Федерацією.

Вас також можуть зацікавити новини: