Український розвідник розповів про серйозні проблеми армії РФ в Україні / фото ua.depositphotos.com

Армія Російської Федерації та приватні військові формування зазнають величезних втрат в Україні, зокрема через погане медичне забезпечення. Мотивації воювати у мобілізованих росіян немає, тому використовують загороджувальні загони.

"Наскільки армія РФ цивілізована ми вже бачили на всіх деокупованих територіях. Життя солдата нічого не варте. У багатьох випадках поранених кидають і не забирають. Значні втрати серед особового складу пов'язані зі слабкою системою медичного забезпечення в польових умовах. Це реалії російської армії", - розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону. 

При цьому він вказав, що росіян ніхто не питає, чи хочуть вони воювати, тому їм доводиться активно використовувати загороджувальні загони.

Відео дня

"Якщо говорити про мотивацію, то в більшості випадків її немає. Якби умовно була демократична країна і право вибору, то багато рашистів з числа частково мобілізованих не брали б участь, але їх ніхто не питає і право голосу у них немає, а відповідно волі до опору теж. У зв'язку з цим і існують загороджувальні загони, ями і підвали, в яких сидять самі рашисти за наказами своїх командирів і офіцерів, і багато інших позастатутних ситуацій і сварок в російській армії, яка насправді є ордою", - вказав розвідник.

За його словами, взаємодія між Міноборони РФ та російськими ПВК дуже погана.

"Міноборони РФ і ПВК звинувачують один одного в тих втратах, що фіксуються на фронті, в тому числі і на Бахмутському напрямку. Цей конфлікт справжній, він не придуманий. Це характеристика того, що відбувається в головах військово-політичної "еліти" РФ. Вони перекладають один на одного відповідальність за ситуацію, яка склалася – геополітичну поразку Росії, і за ситуацію в майбутньому, коли це все доведеться пояснювати росіянам, які ще вірять телевізору, але реальність вже їх наздоганяє", - зазначив Юсов.

Також він нагадав, що у ПВК "Вагнер" дуже високий рівень втрат, тому що їх активно залучали до штурмових дій, а поповнювати їх через конфлікт з Міноборони РФ не можуть.

Втрати Росії в Україні станом на 18 травня - що відомо

У Генштабу ЗСУ повідомили, що українські воїни за 18 травня "мінуснули" понад 500 росіян. З 24 лютого загальні втрати Росії в Україні перетнули позначку в 200 тисяч осіб.

У свою чергу Командувач оперативно-стратегічним угрупуванням військ "Таврія", бригадний генерал Олександр Тарнавський заявив, що Сили оборони України знищили чотири склади боєприпасів і більше роти особового складу російських загарбників на Таврійському напрямку.

Водночас ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин поскаржився, що нібито оголення флангів на півночі Бахмута сталося через відхід російських регулярних військ. 

Вас також можуть зацікавити новини: