Супротивники здійснили кривавий обстріл Костянтинівки сьогодні / колаж УНІАН зі скріншотів

Костянтинівка (Донецька область) у середу, 6 вересня, опинилася під ворожим ударом. Президент Володимир Зеленський вже назвав число жертв.

Російські загарбники вдарили по центральному ринку, за відомостями місцевих, є жертви й поранені, пише РБК-Україна в Telegram. "Місцеві повідомляють, що внаслідок атаки є поранені та загиблі. За даними військових, окупанти завдали удар системою С-300", - зазначається на каналі.

Військові РФ обстріляли середмістя Костянтинівки, на місці зайнялася пожежа, повідомив кореспондент "Суспільного Донбас". "Попередньо відомо про 16 загиблих", - розповів кореспондент "Радіо Свобода" з місця події.

Пізніше Зеленський заявив, що унаслідок ворожого удару загинули 16 осіб. "На цей час артилерія російських терористів убила 16 людей у місті Костянтинівці, Донецька область. Звичайний ринок. Магазини. Аптека. Люди, які нічим не завинили. Багато поранених. На жаль, кількість загиблих і постраждалих може ще зрости. Мої співчуття всім, хто втратив рідних! Якнайшвидше треба перемогти це російське зло", - зазначив український лідер.

Президент додав, що коли хтось у світі ще намагається мати справу з чимось російським, то це означає заплющувати очі на реальність, наглість зла, зухвалість підлості. 

Прем’єр Денис Шмигаль поділився, що відомо про щонайменше 20 постраждалих. "Внаслідок обстрілу ринку вже відомо про 16 загиблих, з них одна дитина. Щонайменше 20 людей поранено. Мої щирі співчуття родинам та близьким. Всі служби працюють. Пожежу локалізовано. Допомагаємо постраждалим", - написав він на своєму каналі у месенджері.

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко написав, що постраждали 44 особи - є 16 загиблих та 28 травмованих. Серед потерпілих є рятувальник. Чиновник додав, що пошкоджено близько 30 торгових павільйонів, надзвичайники оперативно ліквідували пожежу на площі 300 квадратних метрів.

"ДСНС та поліція проводять пошуково-рятувальну операцію. Триває розбір завалів. Парамедики поліції та лікарі надають медичну допомогу травмованим", - підкреслив міністр.

Пізніше в Офісі генпрокурора повідомили, що внаслідок кривого обстрілу з боку супротивника постраждала 31 особа. "За попередніми даними, пошкоджено 20 магазинів, лінії електропередач, адмінбудівля та п'ятий поверх житлового будинку. Вщент згоріли легкові автомобілі та вісім торговельних об’єктів. Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Під завалами ще перебувають люди", - підкреслили у відомстві.

Злочин росіян кваліфікований за статтею ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу - порушення законів та звичаїв війни.

Війна в Україні триває - важливі новини, які варто знати

Окупанти вже багато разів обстрілювали різні населені пункти Донбасу, зокрема, і Костянтинівку, з різного озброєння. Через ворожі атаки є багато жертв, постраждалих та руйнувань.

Зокрема, 30 липня стало відомо, що загарбники завдали удару по Костянтинівці касетними снарядами. Повідомлялося, що постраждали троє місцевих жителів, у тому числі 13-річний хлопчик.

Вас также могут заинтересовать новости: