В ISW розповіли, що відбувається на найгарячіших напрямках фронту

Аналітики відзначили, що окупанти продовжують перебільшувати свої досягнення на фронті.

Російські окупанти досягли незначних територіальних успіхів на південний захід від Сватового та на північний захід від Кремінної.

Про це йдеться у свіжому звіті Інституту з вивчення війни (ISW). На геолокованих кадрах видно, що окупанти просунулися на захід від Кармазинівки (11 км на північний захід від Сватового) і Площанки (15 км на північний захід від Кремінної).

Як зазначили аналітики, за даними російських пропагандистів, російське військо незначно просунулося в районі Синьківки і захопило одну невстановлену позицію на східному березі річки Оскіл, але ISW не виявив візуальних підтверджень цьому твердженню.

У звіті говориться, що ЗСУ продовжують позиційні бої з російськими окупантами на північний схід від Куп'янська в районі Синьківки і на схід від Петропавлівки, а також на південний захід від Сватового біля Макіївки і в районі Кремінної. За даними експертів, у окупантів там діють підрозділи 7-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади (2-й армійський корпус "ЛНР").

Також Інститут у звіті згадав, що ЗСУ завдали удару по району зосередження козачого добровольчого загону БАРС-16 "Кубань", що базується в окупованому Лисичанську Луганської області.

Крім того, ЗСУ та окупанти продовжили позиційні бої на рубежі Донецької та Запорізької областей, проте підтверджених змін лінії фронту на цій ділянці не відбулося. Як зазначено у звіті, російське джерело заявило, що російські війська відбили 38 з 327 кв км, захоплених ЗСУ під час контрнаступу влітку 2023 року на запорізькому напрямку, хоча ISW не виявила візуальних підтверджень цього твердження.

Війна в Україні: новини

Вчора стало відомо, що ВСУ знищивши перший новітній комплекс артилерійської розвідки 1к148" Яструб-АВ " російських окупаційних військ. Примітно, що про використання "Яструб-АВ" росіянами в Україні пропагандисти говорили менше доби тому. Російську новинку "підсмажили" за допомогою HIMARS. Орієнтовна вартість комплексу - $250 млн.

Крім того, за минулу добу, 2 січня, ЗСУ ліквідували ще 680 окупантів.

Вас також можуть зацікавити новини: