Напередодні генерал США Бен Годжес заявив, що росіянам не вдалося зібрати достатнє військо, щоб провести великий наступ, а також підготувати його. Тож український генерал Ігор Романенко дав прогноз щодо цього наступу РФ.

В інтерв'ю "Обозревателю" він розповів, що ворог поповнив резерви шляхом мобілізації, але у нього є проблеми з технікою та боєприпасами. Тому будуть знову кидати в бій "гарматне м'ясо": хто виживе – воюватиме далі.

Генерал зазначив, що Росія намагається просуватися на п'яти напрямках, Путін хоче повністю захопити Донецьку та Луганську області. Також Кремль планує перекинути до України стратегічний резерв – 150-200 тис. військових.

Відео дня

Важливо, щоб до того, як в Україну зайде це угруповання, наша країна отримала необхідну військову допомогу, наголосив Романенко.

"Але я згоден з Годжесом у тому, що прогноз для російської сторони здебільшого песимістичний. Звідси їхній поспіх, звідси прагнення продемонструвати успіхи до річниці вторгнення, 24 лютого. Для Путіна важливим є виконання якихось суттєвих завдань, щоб зберегти обличчя перед своїм "глибинним народом", - підсумував український генерал.

Наступ Росії на Україну 2023

Як повідомив Інститут вивчення війни 9 лютого, російські окупанти в Луганській області почали наступ. "Максимальне загострення" спостерігається на Кремінському напрямку, де загарбники намагаються прорвати українську оборону.

Напередодні видання Foreign Policy повідомило, що російські окупаційні війська готуються до нового наступу на Україну. РФ уже підготувала для майбутнього удару 1800 танків, 3950 бронемашин, 2700 артсистем, 810 РСЗВ, 400 винищувачів і 300 вертольотів.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявляв, що новий масштабний наступ російських окупаційних військ може розпочатися у Харківській чи Запорізькій областях.

Українські розвідники вважають, що російські війська підуть у наступ на трьох напрямках - Донецькому, Луганському та Запорізькому.

Вас також можуть зацікавити новини: