РФ зацікавлена у переведенні війни у затяжний конфлікт / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Колишній заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант Ігор Романенко припускає, що президент РФ Володимир Путін хотів би залишити за собою території, окуповані до 24 лютого 2022 року, щоб перевести війну у затяжний конфлікт.

В інтерв'ю "Обозревателю" генерал заявив, що це може бути одним з варіантів Кремля щодо війни. Так, каже він, Росія хотіла б залишити за собою Крим, а також Донбас, адже заради "народу Донбасу" вони воюють. Але й нові позиції, наприклад, у Херсонській та Запорізькій областях.

Також Романенко заявляє, що у Путіна навіть розглядають етапи того, що і коли можна було б здавати, щоб переходити до переговорів. Він назвав це виграшем часу, який необхідний для того, щоб приготуватись до нового вторгнення:

Відео дня

"Час необхідний Кремлю для того, щоб приготуватись до нового наступу. Як ми пам'ятаємо, востаннє пауза становила вісім років – вони збирали сили, планували цю війну і врешті-решт розв'язали її".

Заяви щодо перетворення війни на затяжний конфлікт

Раніше в агентстві Fitch Ratings констатували, що стратегічна перевага опинилася на боці України. Водночас експерти не бачать вирішальної військової переваги у Києва чи Москви, що може перетворити війну на затяжний конфлікт.

Олексій Арестович, ще будучи на посаді радника ОП, прогнозував, що протягом найближчих 8 місяців війна в Україні не закінчиться. Як зазначив він, конфлікт, що триває більше як рік, "в принципі можна кваліфікувати як затяжний конфлікт".

Вас також можуть зацікавити новини: