На сході нашої країни окупантам не вистачає артилерії, поділився експерт / фото REUTERS

Зараз на сході України окупаційним військам Російської Федерації бракує важкої техніки та артилерії.

У пріоритеті ворога перекидання з південної частини нашої країни на схід саме залишків такої техніки та озброєння, розповів військовий експерт Олександр Мусієнко в ефірі "FreeДом".

За його словами, фактично супротивник намагається перекидати на частину Донбасу артилерію і важку техніку, щоб вести наступальні дії в районах Бахмута і Авдіївки й продовжувати оборонні заходи біля Сватового та Кремінної.

"На сьогоднішній день необхідно розуміти, що російські війська відчувають нестачу артилерії і важкої техніки, і це, скажімо так... пріоритет, який намагаються якраз перекидати з тих залишків, які були на півдні,... на схід...", - поділився експерт.

Війна з Росією в Україні - найважливіші новини

9 листопада стало відомо, що РФ вирішила відступити з правого берега Дніпра в Херсонській області на лівобережжя, оскільки у неї виникли проблеми з постачанням.

Пізніше повідомлялося, що окупантів почали перекидати в інші регіони нашої країни. Зокрема, голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай розповів, що супротивник перекидає в Луганську область залишки професійних військових - десантників. Чиновник додав, що ці сили не здатні на контрнаступ.

22 листопада Генштаб Збройних сил України поділився, що загарбники атакували наших воїнів в районі Стельмахівки Луганської області, а також біля 12 населених пунктів у Донецькій області, у тому числі біля Бахмута.

Вас також можуть зацікавити новини: