Війна закінчиться, якщо Захід перестане допомагати Україні, але є одне "але" - Боррель

За його словами, отриманий "мир" буде жахливим, оскільки Україна перетвориться на маріонетку.

Голова європейської дипломатії Жозеп Боррель заявив, що Україна здасться за кілька днів, якщо Захід перестане надавати військову допомогу Києву.

В інтерв'ю La Sexta він пояснив, чому такий сценарій взагалі не є варіантом.

"Я знаю, як закінчити війну негайно: я припиняю надавати військову допомогу Україні, і Україна має здатися за кілька днів. Все, війна закінчена. Але чим закінчилася війна? Україна перетвориться на таку маріонеткову країну, як Білорусь, позбавлену своїх свобод. Ми хочемо закінчити війну?" - Обурився дипломат.

Боррель наголосив, що саме "тому ми маємо продовжувати допомагати Україні". Він також висловив занепокоєння через те, що у війні гинуть українські та російські військові і все свідчить про продовження кровопролитної війни. 

"Мир якомога швидше, але який мир?" – Підсумував своє пояснення з цього приводу колишній іспанський міністр.

Війна в Україні - допомога ЄС

Посли ЄС 3 травня погодили механізм закупівлі боєприпасів для України на 1 млрд євро.  Йдеться про 18 країн, які купуватимуть снаряди для України.

11 грудня 2022 року Європейський Союз ухвалив рішення про виділення Україні макрофінансової допомоги на 18 млрд євро. У квітні 2023-го Європейський Союз надав Україні наступні 1,5 млрд євро макрофінансової допомоги.

Крім того, очікується, що до кінця травня країни ЄС ухвалять 11 пакет антиросійських санкцій.

Вас також можуть зацікавити новини: