Скільки військових РФ втратила в Україні? / фото ua.depositphotos.com

Росія з початку повномасштабного вторгнення в Україну втратила вже близько 200 тисяч військовослужбовців.

Мова йде про незворотні втрати - це вбиті, зниклі безвісти, полонені, тяжко поранені та люди з ампутованими кінцівками, розповів голова Офісу президента України Михайло Подоляк в ефірі програми "Воздух".

"За нашими даними, які дають Генеральний штаб та Головне управління розвідки Міноборони, на сьогодні близько 90 000 загиблих з боку російської армії. Ця цифра, безумовно, округлена. Незворотні втрати, включаючи санітарні (поранені, ампутанти, тяжкі хвороби, полонені, зниклі безвісти) - це цифра близька до 200 000", - розповів він.

Відео дня

Втрати Росії в Україні

За останніми даними Генерального штабу, з 24 лютого українська армія знищила вже понад 89 тисяч окупантів.

Повідомлялося, що РФ планує достроковий випуск курсантів з вищих військових навчальних закладів, щоб поповнити свої втрати.

Раніше аналітики проекту Oryx підрахували, що армія РФ з 24 лютого втратила щонайменше 5800 одиниць військової техніки. Вони проаналізували лише візуально підтверджені дані.

В одному зі звернень президент України Володимир Зеленський заявив, що ще цьогоріч Росія втратить убитими 100 тисяч своїх солдатів і "лише богу відомо скільки найманців".

Вас також можуть зацікавити новини: