Захід боїться програшу Росії у війні / фото 53 ОМБр ім. князя Володимира Мономаха

Для розуміння необхідності повної перемоги України західним партнерам потрібно пояснити, що поразка Росії - це менше зло, ніж її збереження. Таку думку висловив політичний аналітик Інституту євроатлантичного співробітництва Володимир Горбач в інтерв'ю УНІАН.

"Повинна бути проведена дипломатична і політична робота (і на експертному рівні теж). Але, перш за все, політична. Потрібно шукати аргументи, - зазначив експерт. - Потрібно шукати власні аргументи. Можливо, показувати проект майбутнього, показувати, як ситуація покращиться після російської поразки, яким воно може бути - якщо не контрольоване, то збалансоване, і завдяки чому, завдяки яким геополітичним факторам його можна збалансувати, в тому числі і українським впливом на територію РФ".

На його думку, на Заході бояться, що поразка Росії призведе до втрати контролю над ядерною зброєю, над рівнем ескалації:

Відео дня

"Потрібно пояснювати, що збереження Російської Федерації в нинішньому стані - це більше зло, і нинішній стан – війна в Україні - це більше зло, ніж те, чого бояться на Заході, ніж те, що Російська Федерація може перейти в якийсь етап трансформації, зміни, деструкції".

Війна в Україні - актуальне

Нагадаємо, у Данії почалося навчання українських пілотів польотів на американських винищувачах F-16.

За даними Генштабу ЗСУ, авіація Сил оборони України за добу завдала дев'ять ударів по районах зосередження особового складу російських загарбників і два - по зенітно-ракетних комплексах

Сили оборони України за добу відбили атаки російських військ в районі Авдіївки і продовжують стримувати наступ ворога в районі Мар'їнки.

Вас також можуть зацікавити новини: